ANDRIJA MILOŠEVIĆ: Smrt dragih kolega zauvek me je promenila

Iako svi misle da je i privatno neozbiljan kao u serijama u kojima igra, glumac tvrdi da mu je splet okolnosti pomogao da sazri.

- Sazreo sam tek pre dve godine. Aleksandra mi je dosta pomogla da sazrim, jer mi smo zajedno četiri godine, a pre dve godine sam osetio da je to to. Ali na to su i neki drugi događaji uticali, otišao je Marinko Madžgalj, pa onda Milorad Mandić Manda. Tada sam bukvalno rekao sebi: "moraš na neki način da ove divne prijatelje i ljude ispoštuješ tako što ćeš imati dušu za sve ljude, što ćeš imati širinu i nećeš biti nezreli tip koji ide i kuka" - otkriva glumac koji je detinjstvo proveo u Cetinju i Nikšiću.

U Andrijinoj karijeri i životu mnogo toga se vrtelo upravo oko kolega. Onaj ko je imao najpresudniju ulogu u njegovom uspehu i ko je zaslužan za to je Boro Stjepanović.

- On je bio taj koji me je primetio na prijemnom u Cetinju i formirao me kao ličnost. Čak mi je jednom prilikom rekao, mada njemu neće biti problem da kaže da je to laž: "Moraš se izdići iznad provincije ukoliko želiš nešto da napraviš". Boro nas je terao da završimo akademiju u roku i to je uvek moralo da se ispoštuje. Upravo zbog njega sam to završio kada je trebalo, da njega nije bilo, ko zna koliko bih se razvlačio. Beograd nudi jednu širinu delovanja, mnogo ljudi je došlo sa strane, a već ako si došao, onda daj najbolje od sebe da tebi to mesto bude jedno lepo okruženje za život - priča Andrija, koga pozorište nije privlačilo pre akademije.

Andrija je četiri godine u vezi sa svojom izabranicom Aleksandrom Tomić koja je takođe uticala na njega, a u narednih pet godina sebe vidi i u ulozi oca.

Izvor: Blic
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još