ŽIVOT JE NIJE ŠTEDEO: Tamara Grujić skućila mnoge, a ona je još uvek podstanar

Skupe televizijske minute na najgledanijim televizijama ne koristi da samo zabavi gledaoce, nego i da istinski usreći mnoge porodice širom Srbije. Zahvaljujući Tamari i njenoj produkciji, stotine porodica su se skućile, a ona je sa suprugom Vukom podstanar.

- Čovek kada ne zna čime da se bavi u životu, treba da se bavi sobom, jer tu uvek ima posla - kaže Tamara, koja veruje da, bez obzira na vrednosti koje se nameću na svakom koraku, ukoliko je čovek marljiv i pošten, predanim radom, sa mnogo uspona i padova, može da ostvari apsolutno sve što želi.

- Ali treba biti veoma realan prema sopstvenim mogućnostima. Nikada ne treba želeti previše ili prebrzo. Sve što je brzo, to je i kuso. Ukoliko želite da trajete, morate mnogo i dugo da radite, da se školujete, jednom rečju uvek treba da se radi na sebi pre nego da se pogleda u tuđe dvorište. I mislim da je jedna od najvećih ljudskih osobina - skromnost. Za mene je dostojanstven čovek - skroman. I verujem da je dar od Boga ukoliko čovek poseduje smisao za humor. Ukoliko ga poseduje, mislim da je dužan da zasmejava sebe i sve oko sebe. Vodeći se tim postulatima, trudim se da živim svoj život - otkriva Tamara, kojoj je teško da odgovori na pitanje "zašto narod voli Tamaru?".

- Veoma neskromno pitanje, koje u stvari iziskuje neskromni odgovor, što se kosi sa mojim osnovnim načelom, a to je da je za mene sramota kad se čovek razmeće. Da li novcem, delima ili rečima, svejedno je. Mogu samo da vam prepričam šta meni ljudi govore: vole pre svega koncept emisije. Kad neko radi dobra dela, i to još na televiziji, kako čovek da ga ne voli. A ako pitate za lične osobine, kažu da vole da vide moj osmeh, sviđa im se ljubaznost, lepo vaspitanje i to što vide da ne lažem, da se ne foliram šta god da izgovorim. Ovo poslednje mi je najdraže.

Tamara nije protivnik društvenih mreža, ali se stvorila fama da "krije muža od javnosti".

- Niti krijem muža, niti nije bio sa mnom u novinama... Vuk je pragmatičar, pravi producent kome je osnovni zadatak čuvanje budžeta, a ja samo tražim mogućnosti za veći trošak. Uvek želim da pomognemo više nego što možemo. Suprug mi je vrlo staložen i duhovit čovek, a ja sam nervčik, ali i neko ko svojom energijom pokreće čitav sistem spojenih sudova. On ne bi da komplikuje, ja uglavnom zakomplikujem, ali i rešim, pa uvek dobijemo kvalitetniji proizvod. Ja sam pravi "štreber", on "kampanjac", ja sam radoholik, on onako malo voli da hvata krivine, i ne krijem da je trebalo neko vreme da prođe da se naviknemo na međusobne različitosti koje nisu smele da ugroze privatnost koju čuvamo i, naravno, međusobnu ljubav. Ali kad su prošle "male boginje" i ostale pošasti, to je sada jedna veoma koherentna i plodonosna zajednica u kojoj, hvala bogu, i dalje caruje humor. Mi stalno pretimo jedno drugom da ćemo dati otkaz - veli Tamara, i priznaje da je teško biti u koži Tamare Grujić.

- Svakome Bog da ono što može da proguta. A ja bogami em mogu da potegnem, em imam jak želudac. Život me nije štedeo, ali ne žalim ni zbog jedne jedine loše stvari koja mi se desila. Sve me je to izgradilo kao osobu koja je bila kadra da na kraju svega osnuje sopstvenu firmu i da se izbori da radi ono što najbolje ume i u čemu uživa.

Posao koji voli donosi dozu stresa, ali ona ima recept kako da ga umanji, ako već ne može da ga izbegne.

- Sportom i humorom. Kad sam u Beogradu, treniram svaki dan po dva i po sata. Tako na najbolji način izlaze iz mene sva napetost ili brige. Takođe, imam predivne prijatelje, uvek se trudimo da gledamo život sa vedrije strane. Sve jezive pojave koje nas pritiskaju izvrćemo ruglu, jer to je najbolji način da sačuvate zdrav razum, ako već niste odlučili da živite u inostranstvu. Takođe, imam psa. Psi upijaju negativnu energiju i smiruju ljude. Meni je moja Milica primarni psihijatar. Suprug je sekundarni.

Da li biste pristali da vam ekipa "S Tamarom u akciji" sredi dom?

- Ne da bih pristala, nego će da rade čim budem mogla da priuštim sebi dom. Suprug i ja smo podstanari, pa nemamo potrebe da se bavimo renoviranjem doma. Mogu da se pohvalim da naša emisija ima najbolje majstore na svetu. Ne samo što su stručni, već su i pošteni i dobri ljudi. Ko može da poželi više?

Dok obilazi Srbiju, najviše je rastuže pusta sela.

- Zatvorene i napuštene kuće. Rastuže me đubre, reke pune plastičnih kesa, nelegalne deponije. Pod hitno nam je potrebno dobro čišćenje prirodnih resursa, a zatim ozbiljna edukacija nacije - da naučimo kako da recikliramo i da to konačno primenjujemo. Takođe, volela bih da se pokrene medijska inicijativa o energetskoj efikasnosti. To nam je jedina sigurna i bolja budućnost. Da živimo u čistijoj zemlji, koja koristi svoje prirodne resurse. I da razvijamo seoski turizam. S druge strane, volim neposrednost naših ljudi. I dalje gde god da dođemo kolone žena kuvaju kafe, prave palačinke, kiflice, krofne, takva vrsta gostoprimstva se retko gde sreće u svetu. I volim naš smisao za humor, mada je on karakterističan za čitavo područje Balkana, osim Slovenije. I volim naše prirodne lepote. Naše planine, reke, jezera.

Izvor: Novosti
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još