PRIRODNI TONICI I LOSIONI ČINE ČUDA: Žalfija i kopriva za bujnu kosu

Preko očiju i osetljivih senzora hipotalamusa i hipofize, svetlost direktno utiče na opadanje i regeneraciju kose menjajući aktivnost folikule dlake preko žlezda sa unutrašnjim lučenjem, što znači da su hormoni direktno povezani sa stanjem naše kose. Da biste ublažili ovaj problem, napravite losion ili tonik koji jača i hrani koren dlake, a rezultat će biti zdrava, sjajna i bujna kosa.

Losion od žalfije

- U jednom litru vode kuvajte 50 g kore lešnika i 100 g žalfije oko 15 minuta pa procedite i ohladite. Ovako pripremljen losion svake večeri lagano utrljajte u kožu glave.

Tonik od koprive i kamilice

- Zagrejte litar vode do ključanja pa umešajte 15 kašika sušene sitno iseckane koprive ili čaj od koprive u filter kesicama. Potom sklonite sa ringle i ostavite da odstoji poklopljeno dva sata. Zatim, zagrejte vodu i koprivu, pa pre ključanja dodajte pet kašika cvetova kamilice ili filter kesice čaja od kamilice. Sklonite sa ringle i ostavite da se hladi dva sata. Procedite i dodajte 300 ml vinskog sirćeta. Tonik umasirajte u kožu glave svako drugo veče.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još