"Miss Earth": Marija Nikić jedan od favorita za finale na prestižnom takmičenju lepote

Ovo prestižno takmičenje jedno je od top pet najvećih nadmetanja u lepotu i neguju ekološku stranu kroz zalaganje u borbi protiv klimatskih promena. Finalno veče očekuje se 4. novembra u jednoj od najvećih arena u Manili. Naša Marija, studentkinja fakulteta primenjih umetnosti prenosi svoja dosadašnja iskustva.

- Veoma sam zahvalna svojoj agenciji i Vesni De Vinči što mi je pružila mogućnost da svoju zemlju predstavim na jednom ovako velikom takmičenju kome su prethodile celogodišnje pripreme. Iza mene je veliki broj ekoloških aktivnosti, pristustva stručnim predavanjima o zaštiti životne sredine, ali i učestovanja na brojnim revijama u Srbiji i insotranstvu, koja su mi omogućila da odem maksimalno pripremljena - rekla nam je Marija.

Ona dodaje da su uslovi na Filipinima izvanredni, a aktivnosti mnogobrojne. Do sada je posetila nekoliko nacionalnih parkova i prelepih plaža, učestvovala u ekološkim akcijama sadnje drveća, naučila mnogo toga o reciklaži. Druga strana takmičenja su i večeri glamura u eksluzivnim letovalištima i popularnim hotelima. Na jednom od takmičenja oduševila je publiku kada se pojavila u ekološkoj haljini od recikliranih limenki talentovane umetnice Mime Art. Njen kofer za takmičenje obogatile su i kreacija Marije Šabić i Pucijašević Miroslava.

Poseban utisak na nasu predstavnicu ostavila je poseta rezidenicije predsednika.

- Ono što "Miss Earth" razlikuje od ostalih tamičenja u lepoti jesu načini ocenjivanja. Ocenju se izgled u kupaćem kostimu, lice bez šminke i intrevjui koji su možda i presudni za plasman u finale, odnosno top 16. Ono što je posebno zanimljivo jeste da imam veliki broj filipinskih fanova koji me svakodnevno iznenade nekim originalnim poklonima. Aktivno prate moje aktivnosti i navijaju za mene - reči su srpske lepotice koja dodaje da je atmosfera među devojkama odlična i da se najviše druži sa bosanskom i kineskom predstavnicom.

Marijine aktivnosti možete pratiti na njenoj zvaničnoj Facebook stranici "Miss Earth Serbi" kao i stranici "Miss Earth".

Foto: Promo

Pogledajte još