Kako da prirodno osušite kosu, a da ona bude stilizovana

Ali budimo iskreni, kosi je ipak potrebno malo stilizovanja da bi ona ozgledala lepo iako je “samo” osušena. U zavisnosti od tipa kose pokazaćemo vam kako da postignete 'silizovano-nemarnu' frizuru.

Prava kosa

Ako imate pravu kosu, i želite da postignete nemaran izgled a da pri tome vaši krajevi ne izgledaju suvo, potrebno je da nakon pranja kose na nju nanesete sredstvo za volumen, i češljate je dok je skroz ne razmrsite. Nakon toga ispletite dve labave pletenice i ostavite kosu da se osuši. Kada se kosa osuši, raspletite pletenice i dobićete blago talasastu kosu.

Kovrdžava kosa

Imate kovrdžavu kosu i ne znate kako da napravite definisane lokne bez previše truda. Naš savet je da tokom pranja kose stavite regenerator, a da onda kosu raščešljajte retkim češljem i isperete. Iscedite višak vode, a zatim stavite preparat za kovrdžavu kosu koji se ne ispira, čime ćete postići dodatnu vlažnost kose. Potrudite se da preparat bude ravnomerno nanet na sve vlasi. Za dnevnu varijantu stilizujte kosu u jednostavnu visoku punđu. Kada budete pustili kosu, imaćete sjajne, definisane lokne.

Talasasta kosa

Šta god da radite, nemojte brisati talasastu kosu kada je vlažna – na taj način ćete sigurno uništiti definisane talase. Umesto toga, pratite ovaj jednostavan trik i izbegavajte da dodirujete kosu. Za savršene meke talase, počnite nanošenjem ulja na krajeve. Onda stavite kosu iza ušiju i zakačite je tako metalnim šnalama da biste postigli dodatno prelamanje kose. Kosu ostavite da se tako osuši. To je trik profesionalnih stilista.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još