Nacionalni dan Turske obeležen u Beogradu

0

Nacionalni dan Turske obeležen je sinoć prijemom uz poruku ambasadora te zemlje Tanžu Bilgiča da odnosi dve zemlje napreduju na svim poljima i da su nedavnom posetom predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji podignuti na viši nivo.

Topao prijem našeg predsednika tokom posete Srbiji popravio je imidž Srbije u Turskoj, a o efektima ove posete još se piše u turskoj štampi – rekao je Bilgič.

On je na prijemu pročitao i pismo predsednika Turske u kojem ukazuje na značaj vojnika koji su branili Tursku tokom istorije i koji su „izabrali smrt, kako sloboda i čast Turske ne bi bili ugroženi“.

Taj duh vlada i danas, kaže Erdogan, a svi pripadnici turske nacije ponosni što su deo „hrabre i plemenite nacije“ koju krasi „karakter nezavisnosti“.

Prijemu su prisustvovali prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednici vlade Rasim Ljajić i Nebojša Stefanović, kao i ministar prosvete Mladen Šarčević, ministar za rad Zoran Đorđević i ministar energetike Aleksandar Antić.

Nacionalni dan Turske ambasadoru Bilgiču čestitali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, poslanik Muamer Zukorlić, kao i ambasador Crne Gore Branislav Mićunović, ambasador Velike Britanije Denis Kif, ambasador SAD Kajl Skot i drugi predstavnici političkog, kulturnog i javnog života.

Izvor: Tanjug
Foto: Goran Zlatković

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.