Ustati ili odustati?

Puštena sam u svet da se snalazim. Nije bilo više svakodnevnih aktivnosti po rehabilitacijama koje su mi popunjavale dan i koje mi nisu ostavljale slobodno vreme. Pojavilo se to slobodno vreme,vreme kada sam mogla da stanem i upijem sve šta se desilo. Dok sam se borila , nisam imala vremena da sve to svarim već sam samo gurala i gurala. Ustati ili odustati? Stalno sam razmišljala o tome. Ali onda bih stala i pomislila : “Da li sam ja ikada pobegla od nekog izazova? Da li sam ikada odustala kad mi je bilo teško?” Nisam, pa neću ni sada.

Sve je išlo postepeno. Davala sam sebi vremena da se kako fizički, tako i psihički oporavim. Sve se slagalo kao kockice i verujem da je sve išlo svojim tokom,baš kad je trebalo. Fizički sam postajala sve jača i jača, ali obične vežbe više nisu bile dovoljne. Trebalo je popeti se tu stepenicu više: teretana. Sa bratom sam otišla u Fitnes Centar World Class gde me je sačekala ljubazna i vesela  ekipa i dok sam se okrenula, moj prvi probni trening je već bio zakazan! Iskreno, baš sam se plašila da neću moći. Ali normalno pošto sam vrlo uporna, krenula sam, pa šta bude. Realno, šta mogu da izgubim? Samo mogu da dobijem!

Posle svakog treninga, sve sam jača i jača. Milica Ilić, moj personalni trener iz dana u dan davala mi je nove zadatke. Svaki put se iznenadim koliko stvari mogu uraditi, a da nisam ni svesna. Svakodnevno otkrivam nove stvari i polako stičem sigurnost koja je potrebna za nošenje proteze. I dalje mi je potrebno to neko iskustvo, vera u protezu, ali osećam da sam svaki dan barem jedan korak bliže.

Omiljena vežba mi je vožnja bicikla jer se osećam kao da letim. Kad bih mogla da letim, mnoge stvari bi se rešile. Ali, iako ne letim, to ne znači da ne mogu da budem super čovek! Dovoljno je svaki dan da ustanem i da se trudim. Vremenom će se taj trud isplatiti i postaću neko ko inspiriše i pomaže drugima. Živim za taj dan, dan kad ću postati super čovek, a znam da će mi treninzi u World Class-u pomoći da to jednog dana i postanem 😊

Otvorila sam svoju fb stranicu StrengthGirl na kojoj se nadam da ću inspirisati druge. https://www.facebook.com/BojanaStrengthGirl/

www.worldclass.rs

Pogledajte još