Dan mladog portugizera 16. novembra u centru Novog Sada

Ove godine taj vinski praznik pada 16. novembra, i ne samo u centru Novog Sada, već u celom svetu, otvaraju se prva burad mladog vina.

U okviru manifestacije posetioci će moći da uživaju u muzici sremačkih tamburaša, poeziji, folkloru, a ove godine ćemo imati prvi put i tačku La emocion del Portugizer – spoj tango plesa i vina.

Proglasićemo i novog viteza mladog vina portugizera, g-dina Jovana Maljokovića, našeg poznatog džez saksofonistu, kompozitora i aranžera, kojem će titulu predati prošlogodišnji vitez – Zoran Kolundžija.

U sklopu Dana mladog Portugizera, a u saradnji sa Srpskom čitaonicom iz Iriga, bira se i najbolja pesma o vinu. Pobednik konkursa će biti svečano proglašen, a i ove godine je stigao veliki broj pesama iz svih krajeva Srbije i iz susednih zemalja.

Za sve goste koji iz Beograda žele doći, biće organizovana tura do Novog Sada, koju mogu rezervisati preko sajta http://www.serbianadventures.com/sr/adventure/view/441/dan-mladog-portugizera-mackov-podrum-.

A za one koji ne mogu doći, Mačkov portugizer svatovac će se točiti u odabranim lokalima Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Kragujevcu i Nišu.

Vidimo se u centru Novog Sada 16. novembra! Živeli!

Pogledajte još