MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Milan Popović – Ibica

0

Novinar Milan Popović, koji se bavi estradnim temama, za sebe ističe da je jedno kreativno „doživotno“ dete zarobljeno u telu odraslog čoveka.

Kao mali, shvatio je kako svet funkcioniše, pa mu je od tada do danas jedina misija da se dobro zabavi sa talentima koji su mu dati rođenjem i zaradi veliki novac kojim bi sebi i svojim dragim ljudima omogućio dobru zabavu i obilazak zemljine kugle.

S obzirom na to da je u poslednje vreme među Srbima Ibica jako popularna destinacija, koju prati glas da je ostrvo bluda i nemorala, odlučio sam da vam dočaram ovaj španski dragulj iz svoje vizure. Tamo sam prvenstveno otišao zbog posla, te jedno vreme van turističke sezone, živeo na ostrvu daleko od svega što ste ikada čuli o Ibici.

SMEŠTAJ

– Bio sam smešten u vili svog prijatelja Martina Hlocha sa kojim sam radio na jednom muzičkom projektu. Vile su definitivno najbolje rešenje ako već morate doći na Ibicu. Istina je da su skupe i nisu baš za svačiji džep, ali ukoliko se bukiraju van sezone, znatno su jeftinije, a u vili može da živi do desetak ljudi, tako da kad se to podeli nije to neka velika cifra.

HRANA

– S obzirom na to da sam odrastao na moru, na Ibici nisam imao neki poseban osećaj da jedem drugačiju hranu od one koju svakodnevno konzumiram. Uglavnom sam konzumirao ribu, pastu, pršut, masline i sve te neke stvari koje jedem ovde svakodnevno s tim što su ove bile proizvedene u Španiji, pa sam iz toga mogao pročitati neke razlike između Srba i Španaca koje su minimalne, ali svakako postoje. Recimo „Pata negra“ je definitivno bolja od našeg pršuta.

PIĆE

– Ja znam da mi nećete verovati, ali ja sam na Ibici najviše Koka-Kole popio ikada. U svakodnevnom životu pijem je dosta, još kad sam se zadesio na mestu gde bukvalno postoji koka kola sa ukusom svega i svačega, ništa mi više nije trebalo.

AKTIVNOSTI

– Sam život na ostrvu, van turističke sezone, meni je bio najdragoceniji. Ibica je van sezone sasvim dovoljno rajski mirno i tiho mesto da recimo u februaru ne možete upasti u zimsku morsku depresiju. Meni je posebno prijalo to što na ostrvu ima mnogo mesta do kojih stiže isključivo peške. Savršen spoj prirodne divljine i mondenskog glamura. Ponekad je sasvim dovoljno sedeti na nekoj steni sa slušalicama u ušima i omiljenim pićem, a osećati se tako energetski ispunjeno i moćno. Svako, ko se uputi na Ibicu, takođe obavezno mora videti „Atzarro“ upravo savršen spoj prirode i glamura.

NEXT TRIP

– Pošto će uskoro praznici tada obavezno kreće moja euro avantura sa osnovnim stvarima na leđima i lutanjem od grada do grada Evrope. Nemam još neki plan, koje ću gradove posetiti, ja to volim da radim u pet do dvanest, tako je atrkativnije, ali znaćete sigurno gde sam, jer redovno kačim fotografije sa putovanja na svoje društvene mreže, pre svega Instagram.

DREAM TRIP

– Godinama već planiram da uzmem samo osnovne stvari, jednu malu kameru i zaputim se u obilazak Južne Amerike. Jako me zanimaju sva ta mala mesta, pogotovo ona ribarska gde žive neki obični, često jako siromašni ljudi, ali suštinski mnogo vedriji i srećniji od nas koji smo osetili blagodeti života.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.