Deset najčudnijih navika Kineza

10. Ako ste dete u Kini, možete da vršite nuždu bilo gde

Mali Kinezi imaju posebnu vrstu pantalona, koja im omogućava da lakše obave veliku nuždu. Učestala je pojava da majke drže dete iznad kanti za smeće, a pantalone, zahvaljujući rupi na zadnjici, ne moraju ni da skinu.

9. Policijske guske

Da, policija u Kini nema pse, ali zato koristi guske. One imaju odličan vid, i prilično su agresivne, pa su popularna alternativa psima čuvarima.

8. "Vraćanje" nevinosti

Ova vrsta hirurškog zahvata vrlo je popularna među Kineskinjama. One se pre braka podvrgavaju operaciji kako bi neke stvari "vratile na svoje mesto".

7. Pidžame

Mrzi vas da se presvlačite? U Šangaju neće biti čudno ako na ručak ili plac odete u pidžami. Tamo je to novi trend.

6. Poreklo fudbala: Kina

Fudbal je navodno nastao u Kini. Tamo postoji igra cuju, koja doslovno znači "udariti loptu nogom". Bila je prilično popularna oko 200 godina pre i posle nove ere. Proširila se na Vijetnam, Koreju i Japan, a danas je svuda poznata kao fudbal.

5. Kod nas deca dobijaju imena po likovima iz sapunica, a u Kini po Olimpijskim igrama

Aoyun je često ime u Kini, a znači "Olimpijske igre".

4. Čudno kuvana jaja

Kinezi jedu jaja kuvana u urinu, a spremaju ih celodnevnim kuvanjem u urinu dečaka mlađih od 10 godina. Po kineskoj medicini, ovaj način pripremanja jaja nosi brojne zdravstvene dobrobiti, a najviše bolju cirkulaciju.

3. Svi na godišnji idu istovremeno

Za vreme kineske nove godine, 3.7 miliona Kineza uzima godišnji odmor i putuje.

2. Izbegavanje saobraćaja

Ako se zaglavite negde u saobraćaju, motociklista će doći da vas pokupi i odvede na željenu destinaciju. S motociklistom takođe stiže neko ko će umesto vas čekati u autu da se gužva raščisti.

1. Kinezima nije potreban Živi zid

Stanovnike Kine niko nikada ne tera iz njihovih domova, čak i ako se celo područje oko njih ponovo gradi. Graditelji su primorani da grade oko kuća čiji su stanovnici odbili da napuste svoj posed.

Izvor: B92
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još