DON ĐOVANI: Koprodukcija Opere i teatra Madlenianum i Narodnog pozorišta u Beogradu

Foto: Promo

Posebnost ove produkcije je i činjenica da je ona rezultat saradnje sa Narodnim pozorištem u Beogradu i to je prva koprodukcija ova naša dva jedina operska teatra u Beogradu.

Opšte je poznato da je Volfgang Amadeus Mocart, za 35 godina svog kratkog života, stvorio neverovatan opus od preko 600 kompozicija različitog formata i sadržaja, među njima i 20 opera, 49 simfonija, 26 gudačkih kvarteta, 25 klavirskih koncerata, 18 sonata za klavir, mnogo drugih kamernih dela, kao i brojne kantate, mise i neponovljivi Rekvijem u d-molu.

Opera Don Đovani, stoji, rame uz rame, sa remek-delima Mocarta poput Figarove ženidbe, Čarobne frule i Tako čine sve, pa je za svaki teatar u svetu stvar prestiža da na svom repertoaru ima bar jedno veliko delo vunderkinda iz Salcburga. Na sceni Opere i teatra Madlenianum, Don Đovani je čak treća po redu Mocartova opera koja je postavljena (Tako čine sve 2002. i Čarobna frula 2013. godine).

U ovoj prvoj koprodukciji privatnog i državnog teatra na našim prostorima, na sceni Madlenianuma pojaviće se solisti, hor i orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, režija je u rukama iskusnog Italijanskog operskog reditelja Alberta Triole, a monumentalnu scenografiju potpisuje takođe gost iz Italije Ticiano Santi. Veliki izvođački aparat je pod dirigentskom palicom Marka Boemija. Savremena, interesantna i duhovita opera koja će sasvim sigurno privući veliku pažnju publike.

Dirigent: Marco Boemi (Italija)
Režija: Alberto Triola (Italija)

Solisti, hor i orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu

Premijera: 28. novembar 2017. u 19.30 časova na Velikoj sceni Madlenianuma

operatheatremadlenianum.com/don-dovani

Pogledajte još