Premijerka Srbije Ana Brnabić posetila McCann Oslo i Scandinavian Design Group

U okviru svoje posete Kraljevini Norveškoj, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zajedno sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom posetila je kompanije McCann Oslo i Scandinavian Design Group, koje posluju kao deo I&F McCann Grupe čije je sedište u Beogradu.

Ulaganjem u Norvešku I&F McCann Grupa postala je jedna od retkih kompanija iz Srbije koja posluje na norveškom tržištu. Marko Čadež predsednik Privredne komore Srbije rekao je da je to najbolji primer sposobnosti i jačanja investicionih kapaciteta srpske kreativne industrije da uspešno posluje, investira i zapošljava inovativne i kreativne ljude ne samo u Srbiji i regionu, nego i na zahtevnom evropskom tržištu, kakvo je nordijsko.

U razgovoru sa menadžmentom ovih kompanija istaknuto je da postoji širok prostor za saradnju i razmenu znanja i iskustva između kompanija iz Norveške i Srbije.

Hans Martin Megard direktor agencije Scandinavian Design Group koja posluje tri decenije, istakao je projekat rebrendiranja Norveške u domenu inovacija, investicija i turizma koji može da posluži kao uspešan primer brojnim zemljama.

McCann Oslo i Scandinavian Design Group obezbeđuju kreativnu i dizajn ekspertizu za brojne norveške i svetske brendove među kojima su Norveška nacionalna banka i Norveška investiciona banka, zatim Innovation Norway, organizacija za podršku inovacijama i preduzetništvu, norveški nacionalni fudbalski tim i kompanije Norsk Hydro, KLP i Tine.

Pogledajte još