OTKRIJTE KOJE SU VAŠE: Mračne tajne horoskopskih znakova

Da li ste sebični, puni kompleksa ili mamini razmaženi sinovi?

Ovan

Ratnik, prvi, sklon igrama i spletkama. Voli žene (muškarce), smatra ih seksualnim objektima i posle "obavljenog" ih često "šutne" (Kazanova i Marlon Brando). Jak ekonomista i većinom radi dobro plaćen posao.

Mane: ponos, brzopletost i ego.

Može biti sadista (Hitler, Hruščov, Ivan Grozni)

Bik

Voli da jede, pije i spava. Uz to i seks. Temperamentan, diplomata, tvrdoglav, lenj (osim ako nije dobro plaćen posao). Materijalista, često uspešan u politici i vojnim delatnostima, ali i u ekonomiji.

Mane: nepopustljivost, sklonost alkoholu, ljubomora

Poznati rođeni u Biku: Sokrat, Frojd, Tito, Makijaveli

Blizanci

Koliko imaju dobrih, toliko imaju i loših osobina. Privlačni ali hladni, inteligentni ali neemotivni, samokritični ali vole da pljuju po ostalima. Kontradiktoran, dualan znak koji danas tvrdi jedno, sutra drugo i onda pljuje po onome što je još juče kovao u zvezde.

Često biseksualni.

Poznati rođeni u znaku Blizanca: Platon, Lorka, Džek London, Sartr, Paskal, Merlinka, Anđelina Džoli.

Rak

Vodeni znak koji je promenljivog raspoloženja, koji se pronalazi u skoro svakoj profesiji, ali mu treba vremena da se odluči za samo jednu. Ukoliko to ne uradi na vreme, može da postane socijalni slučaj. S druge strane, može postati Rokfeler ili Tesla (ali se takvi ljudi jednom rađaju). Inače je dobar domaćin, blagog ponašanja i temperamenta, emotivan i hipersenzibilan, lako se uvredi, ali ne pokazuje da je povređen ili da mu nešto smeta.

Često poetska/umjetnička duša

Mane: lako uvredljiv, sklon porocima, preemotivan, ponekad zaboravan.

Lav

Nijedan Lav ili Ovan nije daleko dogurao u životu. Diktator, ne priznaje svoje greške, uvek je u pravu, miran ukoliko je nadjačan ili se nalazi u okolini koja je intelektualno iznad njega. Može da bude i diplomata, ali retko. Ukoliko ima moć, okolina je nastradala.

Devica

Pomalo dualan znak, dobar u skoro svemu što radi, samokritičan, ponekad svojeglav i len. Analitičan, materijalista kao i Bik, promenljive naravi, dobroćudan i impulsivan. Ako prenagli, zna da upropasti situaciju pa zove prijatelje da ga spase. Ima boemsku crtu što podrazumeva kartanje, alkohol i svakojaki seks (Tolstoj).

Vaga

Jedini vazdušni znak sa iskrenim emocijama, ali prilično nesređen. Skloni su lepim i retkim stvarima (Monika Beluči), dobri dekorateri i prijatelji. Žene Vage nisu opterećene konzervativnim vaspitanjem u ljubavi.

Mane: puno troše, hiroviti su i ne znaju šta hoće u životu, često su neurotični.

Škorpija

Depresivan i jako misteriozan znak. Često se krije iza maske zezatora, uspešan u poslovima koji zahtevaju dinamiku – marketing, profesionalni vozač, promoter itd. Voli drogu, a ako je droga previše ekstremna, alkohol ima ulogu vode.

Ljubomoran je, impulsivan i osvetoljubiv. U kombinaciji sa Bikom 100 posto čista strast. Sklon razbijanju i destrukciji sebe i ostalih. Nešto kao Antonio Banderas.

Strelac

Filozofi puni sreće, ludi vozači, često kockari. Neće posustati kad stanu iza nečega, niti priznati da nisu bili u pravu – slično kao i Lavovi. Kardinalan znak. Njihova uglavnom mora biti poslednja, mada nekad znaju i mudro da ćute. Ne vole stege i konzervativizam, otvoreni su maksimalno i skloni debatama. S njima se može sarađivati.

Uglavnom ateisti, agnostici (Noam Čomski).

Jarac

Materijalisti, znaju da budu leni i tvrdokorni. Mogu izrasti u matematičara ili programera, ali uglavnom ne doguraju predaleko. Ali ako se prihvate nekog posla, mogu da ga urade do perfekcije. A može im biti i mrsko pa da sve to propadne.

Prihvataju jedino "betonske" dokaze o bilo čemu, posebno duhovnosti (mada nije nemoguće da i njima nađu zamjerku). Cinizam i bahatost im nisu strani, a nekad znaju i tuđe uspjehe pripisati sebi (Isak Njutn). Ali to uglavnom nisu loši ljudi. Žene Jarčevi su izuzetno "na cijeni".

Vodolija

Promenljive naravi, plitkih emocija, pametni, ponekad skoro genijalni, prilično svestrani (Žil Vern, Mendeljejev).

Dobri prijatelji, ali zbog iskrenosti i otvorenosti neki znaju da im zamere. Vole da se šale, ali su i humani.

Ribe

Svi znakovi su objedinjeni u ovom znaku, što nikako nije dobro. Kriza identiteta, divergentnost koja uzrokuje podeljenost na sve strane, kontradiktornost, pa najjače izražena promenljivost raspoloženja su osobine koje nisu za pohvalu. To može da bude osoba koja će vam hladnokrvno otkinuti glavu ili se rasplakati ako joj potrefite "žicu".

Izvor: Alo!
Foto: Pixabay/Ilustracija

Pogledajte još