NELEGALNO SAGRADILA SALAŠ: Nataši Bekvalac ruše kuću!

Kući Nataše Bekvalac u Čeneju nadomak Novog Sada preti rušenje. Naime, u dokumentaciji piše da je Bekvalčeva preko tadašnjeg advokata podnela zahtev, ali ju je Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove Novog Sada odbila. Kao obrazloženje navodi se da na toj parceli nije dozvoljeno podizanje objakata jer je u pitanju poljoprivredno zemljište, a ne građevinsko.

- Nataša je kupila plac u Čeneju na kojem je počela da gradi kuću s bazneom. U to vreme je bila u braku sa direktorom "Pionirskog grada" Ljubom Jovanovićem koji se time bavio. U međuvremenu njih dvoje su se razveli, a Ljuba je sve papire za dobijanje građevinske dozvole ostavio advokatu. On je u pevačicino ime, u junu ove godine podneo novi zahtev za izdavanje građevisnke dozvole, ali je odbijen - priča dobro obavešten izvor. On dodaje da je inspekcija Natašu upozorila da mora da dostavi ispravnu dokumentaciju ili će u suprotnom objekat biti srušen.

- Nataša je priložila svu dokumentaciju kao i nacrt objekta. Izlaskom inspekcije na teren i uvidom u papire, kao i u katastar, utvrđeno je da se zemljište koristi u namenu za koju nije predviđeno. Parcela je upisana kao njiva 1. klase, što znači da je u pitanju poljoprivredno zemljište na kojem nije dozvoljena grdanja. Može da se zida tek kad se primenjuje u građevinsko, što Nataša nije uradila. Za to su joj bila potrebna dodatna novčana sredstva, kao i posebna papirologija - kaže obavešten izvor.

Nataša posle porođaja planira da se iz stana na Dedinju preseli na salaš, ali pošto kuća nije završena, niti se zna šta će biti s njom, to za sada nije izvodljivo.

Izvor: Kurir
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još