Magazin "The Banker" dodelio nagrade najuspešnijim bankama sveta: Banca Intesa proglašena za najbolju u Srbiji

Priznanje za banku godine ukazuje se na osnovu analize brojnih parametara uključujući aktivu i adekvatnost kapitala, tehnološka unapređenja, inicijative preuzete u odnosima sa klijentima, kao i finansijsku inkluziju.

- Ova prestižna nagrada časopisa "The Banker", koju je Banca Intesa dobila već šesti put, je potvrda našeg uspešnog poslovanja koje traje duže od jedne decenije. Protekle godine smo i pored zahtevnog tržišnog ambijenta ostvarili izuzetne rezultate, pre svega u segmentu građana, ali i preduzetnika i malih i srednjih preduzeća, na taj način pružajući doprinos oporavku ekonomske aktivnosti u zemlji. U isto vreme, stavili smo poseban akcenat na tehnološka unapređenja kako bismo svojom ponudom na adekvatan način odgovorili na sve zahtevnije potrebe i očekivanja naših klijenata - izjavila je Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

Pored nagrade za najbolju banku u Srbiji, međunarodna bankarska grupacija Intesa Sanpaolo, u okviru koje posluje Banca Intesa, dobila je nagradu časopisa "The Banker" i za banku godine u Italiji i Hrvatskoj.

Banca Intesa zauzima vodeću poziciju na tržištu Srbije mereno najvažnijim pokazateljima uspešnosti poslovanja – ukupnoj aktivi, kapitalu, plasmanima i depozitima klijenata. Banka posluje sa 1,46 miliona klijenata u segmentu fizičkih lica, preduzetnika, malih i srednjih preduzeća, lokalnih samouprava i velikih kompanija, kojima pruža profesionalnu uslugu i sveobuhvatnu ponudu savremenih proizvoda.

Osnovan 1926. godine, magazin "The Banker" danas predstavlja jedan od najvažnijih izvora finansijskih informacija, istraživanja i analiza za više od 90.000 čitalaca širom sveta. Časopis dodeljuje godišnje nagrade za banku godine, koje se smatraju jednim od najuglednijih u globalnoj bankarskoj industriji.

Pogledajte još