PREPORUKA NEDELJE: Milica Gojković - film, piće, restoran, recept, predstava

Glumu je diplomirala na Akademiji umetnosti u Beogradu u klasi profesora Nebojše Dugalića i asistentkinje Hane Selimović. Trenutno igra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212 i Beogradskom dramskom pozorištu. Imala je sreće da joj predstave, a samim tim i uloge od samog početka budu raznovrsne. Trenutno u Jugoslovenskom dramskom pozorištu priprema komad „Mesec dana na selu“ (Ivan Sergejevič Turgenjev) u režiji Ive Milošević.

Foto: Promo

FILM

- “Matura” rumunski reditelj Kristijan Munđu (“Bacalaureat”) donosi film o nekim zaboravljenim moralnim vrednostima, kritici društva, odnosu oca i ćerke. Nepretenciozno, surovo iskreno i glumački izvrsno.

Foto: Promo

PIĆE

- Biram rakiju svog kolege Nenada Jezdića, od njega sam mnogo naučila i veoma ga cenim. To nije samo alkoholno piće, već mudrost, ljubav, posvećenost i snaga koja se oseća u svakom gutljaju.

www.jezdicrakija.com

Promo

RESTORAN

- Restoran "Lorenco&Kakalamba". Divan spoj neobičanog ambijenta, od kog vam se pomalo zavrti u glavi (a ja volim da mi se vrti u glavi) i ukusa hrane koji vas vraća u detinjstvo, ali i otkriva nešto drugačije.

www.lk.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

Teletina sa paradajzom
Teleće snicle
Paradajz
Paradajz sos
Crni luk
Beli luk
Crne masline
So, biber, šećer, maslinovo ulje

Teleće šnicle izlupati, posoliti, pobiberiti i na maslinovom ulju propržiti blago, pa ostaviti sa strane. U dubokom tiganju zagrejati malo više maslinovog ulja. Ubaciti isečene kolutove crnog luka, pa dodati beli luk sitno iseckan. Tako se dinsta, dok ne omekša crni luk. Potom se doda paradajz sos i kriške paradajza isečene na kockice, malo šećera. Pojačati vatru da vri sve dok ulje ne ispliva na površinu. Potom se doda meso, iseckane crne masline i tako vri još nekoliko minuta.

Foto: Promo

PREDSTAVA

- Predstava "Pod žrvnjem" u režiji Egona Savina u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Socijalna drama malo poznatog, ali i zaboravljenog pisca Dragoslava Nenadića. Drama o svetu periferije, nesrećnim, skrajnutim, usamljenim ljudima koji su spremni na sve, ali koji podjednakom snagom veruju u neko bolje sutra, veruju da postoji neko bolje mesto i neka bolja zemlja.”

jdp.rs

Tekst: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još