Pitali smo mlade: Ko su sumnjiva lica danas?

U iščekivanju decembarskog izvođenja predstave Sumnjivo lice, u produkciji Reflektor teatra, pitali smo studente Ko su za njih sumnjiva lica danas?

- Mislim da su današnja sumnjiva lica oni koji ne vole pitanja, a još manje da odgovaraju na njih.
Marko Pap, student Elektrotehničkog fakulteta

- Za mene su sumnjiva lica svi koji se trude da budu normalni, i ubeđuju svoju okolinu i sebe da jesu. Pričaju mirno, drže svoje ruke spojene, gledaju Parove, Farmu i Zadrugu, ne znaju da čitaju i glasaju za 6. Oni su za mene sumnjiva lica, i to baš zajebana sumnjiva lica.
Amir Hamzagić, student Rudarsko-geološkog fakulteta

- Za mene je sumnjivo lice onaj koji se uvek trudi da bude tamo gde mu nije mesto, bavi takozvanim kvazi-aktivizmom, menja sistem, režim, svet – a zapravo mu uopšte nije jasno zašto to radi i iz kojih pobuda.
Emilija, studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti

- Sumnjiva lica su oni ljudi koji misle da su previše kul, previše posvećuju pažnju sebi, osuđuju druge iako nemaju nikakvu potporu za to, trude se da vode takozvani boemski život, kao i oni koji ujutro mnogo pričaju, ne piju kafu, uplaćuju bus plus i idu u Sutomore na more.
Marija, studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti

- Sumnjiva lica su oni kojima na licu vidiš da žele nešto da kažu, ali ćute. Koji će pomisliti svašta o tebi, ali ti neće reći, već će se okrenuti protiv tebe kad im to bude odgovaralo.
Studentkinja andragogije

- Mislim, s obzirom na to da je termin preuzet iz Nušićeve komedije, ja ne mogu da ga shvatim ozbiljno, tj. izvan konteksta istoimenog dela. Dakle, imajući u vidu da nisam polupismeni činovnik iz doba dinastije Obrenović, ja ne verujem u sumnjiva lica i mislim da tako nešto ne postoji. Jedino lice koje je sumnjivo je moje lice kada ne znam gde mi je mama sakrila slatkiše (a počinje da bude dobra u tome).
Pozdrav od zelenog studenta Filološkog fakulteta

- Tišina je sumnjiva. Jesmo li zanemeli ili nismo naučili da govorimo? Jesi li nemušt ili mudro ćutiš? Mudro ili sumnjivo? Mudar si ako ne talasaš. Sumnjiv si ako možda znaš boju svog glasa, a ne samo zvuk tišine.
Studentkinja Filozofskog fakulteta

Ove subote, 9. decembra, sa početkom od 20.00h, savremenu verziju Sumnjivog lica možete pogledati na sceni CZKD, u Birčaninovoj 21. Više informacija na reflektorteatar.rs.

Foto: Jelena Janković/Promo

Pogledajte još