SUPA PUNA VITAMINA: Skida do 2 kilograma za samo 10 dana!

Dobru staru cveklu s razlogom zovu jednom od najzdravijih namirnica na svetu. Puna je gvožđa pa je zbog toga sjajna za anemične osobe. To je niskokalorična namirnica puna vlakana i dobrih proteina koja nas drži sitim i daje nam energiju. Sadrži i folnu kiselinu kao i vitamine B1, B2, B3 i B6. Zbog svega navedenog sjajan je dodatak u ishrani i dijetama.

Za one koji žele da smršaju na zdrav način sjajan je izbor supa od cvekle koja skida do 2 kilograma u samo 10 dana. Tokom tog vremenskog perioda svakodnevno je ubacite u svoj jelovnik i rešite se neželjenih kilograma.

Sastojci za supu od cvekle:

- 500 ml vode
- 400 ml pilećeg supe
- 2 cvekle srednje veličine
- 2 male kašičice jabukovog sirćeta
- 1 mala kašičica kisele pavlake
- malo soli
- mirođija
- par kapi limuna
- malo svežeg rena po želji

Priprema:

1. Cveklu ogulite, operite i isecite na sitnije kockice. Zatim je stavite u činiju sa vodom, posolite i stavite da se kuva. Kuvajte cveklu oko 25 minuta ili sve dok ne omekša, tj. sve dok nožem ne možete lagano proći kroz nju.

2. Zagrejte pileću supu. Ubacite u nju kuvanu cveklu, jabukovo sirće i mirođiju pa uz pomoć štapnog miksera ili blendera sve sastojke pretvorite u kremastu supu.

3. Na kraju dodajte u supu malo limuna i kašičicu kisele pavlake, a po želji u nju možete narendati i malo svežeg rena koji se sjajno slaže sa cveklom.

Važan savet:

- Preporučeno trajanje dijete s cveklom je 10 dana. Nakon toga napravite malu pauzu od barem nedelju dana.

- Tokom trajanja dijete svaki dan unesite minimum 2 litre vode, ne uključujući ostale tečnosti koje unosite u organizam tokom dana.

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još