UZELI STVAR U SVOJE RUKE: Pokrenuta peticija za smenu tužiteljke u slučaju ubistva Jelene Marjanović

Građani Srbije i regiona putem peticije su uputili javnu zamerku na rad tužiteljke koja vodi istragu protiv Zorana Marjanovića, koji se u pritvoru Centralnog zatvora nalazi zbog sumnje da je povezan sa ubistvom supruge Jelene Marjanović od 2. aprila 2016. godine.

Peticija pod imenom "Pravda za Jelenu!" kreirana je pre nekoliko dana i do sada je potpisom podržalo više od 460 građana.

U obrazloženju zahteva za izuzeće zamenika javnog tužioca Beograd Ljubice Veselinović u predmetu Jelene Krsmanović Marjanović piše sledeće:

"Ubistvo Jelene Krsmanović - Marjanović je krivično delo koje je potreslo narod Srbije i regiona. Istraga ovog ubistva je loše vođena od strane postupajuće tužiteljke Ljubice Veselinović. Nedopustivo je da se na nalaz sudskog veštaka iz oblasti sudske medicine čeka više od godinu dana. Pri tome se veštačenje poverava veštaku koji nije radio obdukciju leša, kako to nalaže član 130. stav 2 ZKP Republike Srbije.

Postupajuća tužiteljka je pokazala nepoznavanje prava, koje bi trebalo da odlično poznaje, s obzirom na mesto na kom se nalazi. Ovo nepoznavanje se ogleda u davanju statusa oštećene Jeleninoj sestri Teodori Krsmanović, a zatim pred samo davanje iskaza kao svedoka, tužiteljka taj isti status oduzima.

Ako postupajuća zamenica Višeg javnog tužioca ne poznaje dobro pravo, kako možemo biti sigurni u njen sud ocene prikupljenih dokaza, što ni u kom slučaju nije njena struka?

Odbijanje stručne pomoći od strane CFI doo Novi Sad, neuzimanje u razmatranje njihove rekonstrukcije i predloženih istražnih radnji, koje ne mogu odmoći istrazi, već sigurno samo pomoći, ukazuju na površan pristup ove tužiteljke. Nepozivanje svedoka koji bi mogli da rasvetle događaj na nasipu, jer poznaju porodicu Marjanović i očevici su događaja, već pozivanje svedoka kojima je sutradan rečeno da su u pitanju Jelena i Zoran Marijanović, ostavlja mesto sumnji u rad ove tužiteljke.

Ovom peticijom želimo ujedno da utičemo i na savest Višeg javnog tužioca da izuzme ovu tužiteljku, a predmet poveri svom zameniku koji će predmetu prići profesionalno, sa velikom dozom ozbiljnosti i namerom da se predmet rasvetli. Očekujemo odgovor od nadležnih lica", piše u tekstu peticije koju su potpisali građani Srbije i regiona.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još