EKSKLUZIVNO: Visa predstavila novi ton transakcija

Sasvim novi ton Visa transakcija prvi put biće predstavljen u globalnoj reklamnoj kampanji povodom Zimskih olimpijskih igara u Pjončangu 2018.

Visa (NYSE:V) objavila je danas paket senzorskih elemenata brendiranja koji će Visa brend pratiti u univerzumu povezanih uređaja sa mogućnošću plaćanja. Ovi novi zvuci, animacije i vibracioni signali označiće izvršenu transakciju Visa-om, u digitalnoj i /zičkoj prodaji.

Novi Visa zvuk premijerno će bitipredstavljen u globalnoj reklamnoj kampanji povodom Zimskih olimpijskih igara u Pjončangu 2018.

- Već 60 godina Visa brend je globalni simbol za inovacije, brzinu, poverenje i sigurnost - rekao je Lynne Biggar, chief marketing and communications officer u kompaniji Visa. Kako načini plaćanja imaju sve značajniju ulogu u obavljanju trgovine, slogan “Svuda gde želite da budete” dobija širi smisao za naš brend. Inovativni oblici plaćanja nastavljaju da menjaju svet, a naš paket senzorskih elemenata brenda korisnicima pruža sigurnost kakvu znamo dažele da imaju svaki put kada koriste Visa.

Istraživanja pokazuju da Visa brend univerzalno označava poverenje, sigurnost i razumevanje dostupnih opcija za plaćanje. U nedavnoj Visa studiji, 71 posto ispitanika smatra da je vebsajt siguran kada je Visa logo vidljiv i time pruža veću verovatnoću zaobavljanje transakcije. U digitalnom okruženju, isprepletanom povezanim prenosivimu ređajima, senzorski elementi Visa brenda dizajnirani su tako da izazovu istu emociju, čak i u okruženjima gde tradicionalni Visa logo nije vidljiv.

Značaj senzorskog brendiranja

Obimno istraživanje sprovedeno u osam zemalja s ciljem da se identifikuje uticaj senzorskog brendiranja na percepciju Visa brenda i partnera kompanije pokazalo je:

  • 83 posto2 ispitanika kazalo je da su zvuk i animacije pozitivno uticali na njihovupercepciju Visa brenda
  • 81 posto ispitanika2 reklo je da bi imalo pozitivniju percepciju trgovca koji koriste zvukili animacije
  • Visa ton koji traje manje od sekunde2, odaje utisak brzine i pogodnosti
  • U industriji oglašavanja, tehnologije koje omogućavaju opipljivost izazivaju osećaj“sreće” i “uzbuđenja” kod potrošača

Visa senzorsko brendiranje će 2018. godine biti dostupno kao paket za razvoj softvera (SDK) u okviru Visa Developer platforme, kao i kroz Visa Ready program koji odgovara zahtevnijimupitima za integraciju. Takođe, Visa za 2018. razvija i pilot programe sa nacionalnimtrgovcima i dobavljačima hardvera za POS.O kompaniji Visa Inc.

 

 

Visa Inc. (NYSE: V) je lider u digitalnim plaćanjima. Naša misija je da povezujemo svetinovativnom, sigurnom i bezbednom platnom mrežom – omogućavajući pojedincima, privredi i ekonomijama da se razvijaju. Naša napredna globalna mreža za obradu podataka, VisaNet,obezbeđuje bezbedna i sigurna plaćanja širom sveta, i omogućava procesuiranje više od 65.000 trasakcionih poruka u sekundi. Konstantni fokus kompanije na inovacijama jekatalizator razvoja bezgotovinskih načina plaćanja putem povezanih uređaja, za svakoga isvuda u svetu. Budućnost plaćanja koja se razvija u digitalnom okruženju kreiramo unapređujući svoj brend, proizvode, mrežu i ekspertske timove.

Za više informacija, posetite corporate.visa.com, rs.Visa.com i facebook.com/VisaSerbia.

Pogledajte još