Štedljivi rashladni sistem „Keep it cool“ najbolja preduzetnička inovacija konkursa Generator

Pobednička inovacija podrazumeva primenu nove tehnologije kojom mali i srednji rashladni sistemi mogu da uštede i do 30 odsto na računu za električnu energiju, a nova tehnologija koristi prednosti evaporativnog hlađenja leti i hlađenja vazduhom zimi.

Nagrada publike od 500.000 dinara, koja je izglasana na sajtu generator.rs, pripala je timu „PetGuards“ koji je osmislio onlajn platformu za pronalaženje pouzdanog čuvara kućnog ljubimca u odsustvu vlasnika.

U finalu velikog nagradnog konkursa Generator, u organizaciji Sosijete ženeral banke, svoje preduzetničke inovacije predstavilo je 10 timova, koje je ocenjivao stručni žiri – Pjer Bosk, član izvršnog odbora Sosijete ženeral, Kventin Roje, generalni direktor Delez Srbija, Natali Delić CTO Vip mobile, Bojan Leković, osnivač i generalni direktor sajta KupujemProdajem, Kosta Andrić, izvršni direktor Centra za tehnološko preduzetništvo i inovacije (ICT Hub) i Sofija Popara, osnivačica startapa Paušal.

Učesnicima Generatora nagrade su dodeljivali i partneri na projektu, pa je tako nagradu Vip mobile osvojio polufinalni tim „Plativoo“, KupujemProdajem nagradio je tim „Cake WIzard incubator“, Maxi prehrambeni lanac je nagradio tim „Kuponocikl“ a ICT Hub tim „Woobox“.

Finalisti su prošli jaku konkurenciju od ukupno 780 pristiglih prijava i 40 polufinalista. Generator je prvi veliki nagradni konkurs Sosijete ženeral banke organizovan povodom jubileja 40 godina poslovanja Sosijete ženeral banke u Srbiji. Ovim konkursom je zvanično pokrenuta platforma Generator, koja će zaživeti kao mesto za podršku preduzetničkim projektima koji će generisati dalji razvoj inovacija.

- Za Sosijete ženeral banku je veoma važno da još jednom istakne svoju veliku posvećenost prema inovacijama i preduzetništvu, naročito u godini jubileja poslovanja u Srbiji - istakla je Marija Ruseva, predsednica Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke.

Prema njenim rečima, “Generator” je deo korporativne društvene odgovornosti Sosijete ženeral banke ali i inicijativa koja pokazuje podršku ekonomiji i preduzetničkom duhu.

Pravo učešća na konkursu “Generator” imali su svi zainteresovani timovi, pojedinci, preduzetnici ili pravna lica koji žele da pokrenu novi ili razviju postojeći posao. Kriterijumi za izbor najbolje preduzetničke inovacije su inovativnost, autentičnost i originalnost, odnosno projekat koji predstavlja novi način poslovanja, novi proizvod ili uslugu, ili utiče na poboljšanje korisničkog iskustva.

Pogledajte još