ANA MIHAJLOVSKI O BORBI SA RAKOM DOJKE: Bila sam besna na sebe zato što se nikada nisam pregledala!

Ona je pre izvesnog vremena operisala tumor na dojci, koji je, na njenu sreću bio benigni.

- Rak je moj najveći strah, baš kao i mom najboljem prijatelju. Mi “to” zovemo “ona reč koja se nikad ne izgovara”. Lekari mi i nisu rekli da treba da idem na hitnu operaciju, već da “to mora da leti”. A ja sve što mogu danas, ne ostavljam za sutra. Nije mi bila potrebna podrška, mogla sam sve sama, jer nikada nisam bila klasično žensko i nadam se da mi niko neće zameriti zbog toga – rekla je Ana za magazin “Glorija”.

Na pitanje da li je rekla deci da ima zdravstveni problem, Ana je odgovorila:

- Ne želim da govorim samo o svojoj deci, već generalno smatram da ona kada dođu u određene godine, treba da se informišu o značaju zdravlja i redovnih kontrola. Tako da moja najstarija kćerka sve zna.

Strah je sve vreme bio prisutan i trebalo je vremena dok nije saznala da je posredi dobroćudni tumor.

- Tumor je bio prevazišao veličinu za praćenje, sve je išlo brzo. Ništa se ne zna dok se ne uradi histopatološki nalaz. Mada, kada su lekari rekli: "Benigno je, veruj", nikakav strah nisam imala - kaže Ana.

Voditeljka kaže da će biti srećna ukoliko barem nekoliko žena izvuče pouku iz njenog primera.

- Nisam razmišljala ni o čemu, imala sam sjajno društvo. Nisam krivila sebe, zapravo, bila sam besna na sebe zato što se nikada nisam pregledala, što je izuzetno neodgovorno. Ne samo prema sebi već i prema celoj porodici. Zato bih bila najsrećnija da barem nekoliko žena izvuče pouku iz nog primera. Ja jesam, i veoma sam svesna da je moglo i da ne bude tako, da je tumor mogao da bude maligne prirode, da sam mogla da zakasnim. Zato je bitno da se kontrolišemo već od dvadesete godine - kaže Ana.

Izvor: Alo/Gloria
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još