MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA - NENAD PAGONIS: Grčka je za mene zemlja Bogova!

U intrevjuu nam je otkrio u koju zemlju bi najviše voleo da otputuje kao i koja je sledeće destinacija koju on i supruga Maja sa kojom ima dvoje dece, ćerkicu Tesu i sina Vladimirosa planiiraju da posete.

Koje putovanje ćete pamtiti kao najbolje do sada?

Iako sam proputovao skoro ceo svet uvek se rado vraćam u Grčku. Grčka je za mene zemlja Bogova.

Šta biste preporučili ljudima koji se odluče da posete ovu zemlju, koji je prevoz najadekvatniji?

Uvek u Grčku idem automobilom jer ne volim da zavisim ni od koga. Relativno se brzo stiže do Soluna otprilike za sedam sati ravnog autoputa. A posle Soluna i kratkog odmora možete gde god hoćete

 Da li ste ovu odluku doneli kada ste stigli na destinaciju ili ste se prvo dobro raspitali i kod kuće rezervisali unapred ? Gde ste odseli?

Zadnje četiri godine letujemo u hotelu “Porto Caras”. Prvi put sam se sasvim slučajno odlučio za ovaj hotel posle čega se pokazao kao najbolji izbor za mene i moju porodicu. Ali pre toga smo se raspitivali. U Grčkoj gde god da odsednete plaže i more će učiniti da svaki smeštaj bude lep i da ima svoje čari.

Kada je hrana u pitanju, koliki ste hedonista i koji su Vas specijaliteti oduševili na ovom putovanju? Da li postoji neko piće koje Vam se posebno dopalo?

Kada sam u Grčkoj obično redukujem svoju ishranu i većinom jedem ribu i morske specijalitete. Šteta je biti tamo a ne probati malo da promenimo navike u ishrani. Moram da priznam da se nekad i opustim u hotelu pa jedem i previše. Onda kada se vratim moram duplo jače da treniram da bih skinuo kile. Od pića iako ne pijem ništa drugo sem vode, volim da popijem koju čašu njihovog vina iz “Porto Caras” vinarije. Toplo bih preporučio svim ljubiteljima vino “Malaguzia

Koju mesto uskoro planirate da posetite a koje zemlje za Vas predstavljaju “dream trip”?

Narednu zemlju koju planiramo supruga i ja je Kuba. Najviše bih voleo da posetim Peru i Aljasku.

Možete li da izdvojite jedno od interesatnijih putovanja a da je bilo vezano za takmičenje u kik-boksu?

Izdvojio bih definitivno Brazil i Australiju. Stvarno su zemlje koje nude izvanredne stvari i mogućnosti izbora.

Da li je bilo teško obezbediti sredstva za sva takmičenja i putovanja izvan granica naše zemlje?

Naravno da je teško. Kik boks je dugo tražio mesto pod krošnjom Sportskog saveza i javnosti Srbije kao sport koji je plemenit i trenutno najtrofejniji savez. U toku moje karijere bi stvarno bilo teško izaći na kraj sa svim rashodima da mi se tu nije našao moj prijatelj i velika podrška Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada. Čovek je prvi koji pita šta je potrebno za meč i prvi koji čestita posle pobede. Velika moralna podrška sa njegove strane i to me je oduševilo. Zaista mu dugujem veliki zahvalnost kao čoveku koji pazi na Novi Sad i novosadske sportiste.

Autor: Nataša Polarecki
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još