INmusic #13 Real Madrid među festivalima: „Alice In Chains“ se pridružuju!

0

Da li je ovo moguće? INmusic #13 kao da želi da postane Real Madrid među festivalima. Poslednje u nizu fascinantnih imena u lajnapu za ovu godinu su velikani grungea, „Alice In Chains“! Main Stage će ih ugostiti u junu 2018. na Jarunu.

„Alice In Chains“ su punokrvni pripadnici takozvane Velike četvorke iz Seattlea – „Nirvana“, „Pearl Jam“, „Soundgarden“ i „Alice In Chains“, na velika vrata su nas uveli u eru grungea i nepovratno promenili tok savremene muzike.

Alice In Chains su 1987. godine osnovali gitarist i vokal Jerry Cantrell, bubnjar Sean Kinney, basist Mike Starr i Layne Staley kao glavni vokal. Nakon niza godina u raznim bendovima i žanrovskim eksperimentisanjima, 1990. na prvom studijskom albumu „Facelift“ svetu je konačno predstavljen jedinstveni zvuk „Alice In Chains“ – Seattle grunge s izraženim elementima heavy metala i sasvim jedinstvenim Staleyjevim vokalom. Imali su preko 20 miliona prodatih albuma, devet Grammy nominacija, rasprodanih turneja i miliona vernih obožavatelja. Nažalost, karijeru „Alice In Chains“ obeležile su i mračne epizode – Staleyjeva višegodišnja borba s ovisnošću rezultirala je šestogodišnjim „penzionisanjem“ benda i tragičnom Staleyevom smrću 2002. godine. Tek 2006. Cantrell, Kinney i Inez ponovno se okupljaju u želji da nastave s radom i na mesto pokojnog Staleya dolazi William DuVall koji ulogu glavnog vokala deli s Cantrellom.

„Alice In Chains“ se na INmusic festivalu #13 pridružuju velikim „Queens Of The Stone Age“, Nick Cave & The Bad Seeds, Davidu Byrneu, „Skunk Anansie“,“The Killsima“, Frank Carter & The Rattlesnakes i mnogim drugima. INmusic festival #13 održati će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih ostrva od 25. do 27. juna 2018. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2018. godini omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu.

Autor: Žikica Milošević
Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.