MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Miloš Petrović - Moskva

Verovatno da nije baš prijatno da ti prva zapažena uloga bude krimos iz Jataganmale koji bije žene i koji je jedan od krivaca za jezivo ubistvo prostitutke u koju se Srbija zaljubila, a Miloš ju je izneo tako da ga je publika zaista hejtovala i jedva čekala da mu neko presudi. To se i desilo, u sedmoj epizodi Senki. Međutim, taman što smo se rešili tog negativca, evo ga "Stavra", ušetao u drugu hit seriju, "Ubice mog oca" - u prvoj epizodi prepoznali smo ga kao lika iz obezbeđenja pevačice Bibe. Da, s istim onim brčićima koji izgledaju kao nalepljeni, i istim nadmenim stavom, nije bio simpatičan ni inspektoru Jakovljeviću, a kamoli nama s još svežim sećanjem na Stavru.

Za naš portal, Miloš nam je otkrio svoju ljubav prema Moskvi, koju već dve godine posećuje kao član ARTfootball reprezentacije:

- Svako putovanje, kojim otkrivate nešto novo, upoznajete i saznajete ono što pre toga niste znali, ja doživljavam putovanjem iz snova. Ali, ako već moram da biram, biram Moskvu u koju, kao član ARTfootball reprezentacije, posćujem već dve godine za redom.

HRANA

- S obzirom na to da se moja ishrana bazira na mesu, trudim se da gde god da odem, da probam neke lokalne mesne specijalitete. Zbog činjenice da je Moskva spoj Istoka i Zapada, i u kulinarstvu, nemoguće je da ostanete gladni, jer u tom gradu možete pojesti apsolutno šta god poželite. Mada, moja preporuka je teleći ramstek ili biftek.

PIĆE

- Iako nisam neki obožavalac alkohola, kada odlučim da nazdravim, to i učinim nekim dobrim, žestokim pićem. Kada odete u Rusiji, sigurno nećete propustiti priliku da nazdravite njihovim nacionalnim pićem, a to je svakako vodka. Stoga, moja preporuka je Zubrovka Buljbaša, tj. vodka od bivolje trave.

AKTIVNOSTI

- Kada putujete sa 30 reprezentativaca, kolega umetnika, aktivnosti su uglavnom grupne. Šetajući Moskvom, koju je nemoguće obići ni za 3 života, upoznavali smo njenu nimalo skromnu kulturno-istorijsku baštinu. Sticajem okolnosti, pored hotela u kome tradicionalno odsedaju sve artfootball reprezentacije, nalazi se tzv. Mali Kremlj, replika Kremlja, ali napravljen u potpunosti od drveta. Zaista je očaravajući kompleks, i od srca preporučujem obilazak "Malog Kremlja" svima koji su glavni ruski grad odabrali za svoju sledeću destinaciju. Svakako, istakao bih i posetu Hramu Hrista Spasa, najvećem pravoslavnom hramu na svetu, i manastiru Svete Matrone. Ono što me posebno oduševljava jesu zelene površine kojima je Moskva bogata; veliki i prostrani parkovi i očuvana priroda koja vas na trenutke baca u neke vangradske dimenzije. Park Gorki i jezero pored "Malog Kremlja" su prizori koji će mi u sećanju ostati sigurno do kraja života.

NEXT TRIP

- Prvo seledeće putovanje, za koje se polako ali sigurno spremam biće Tajland. Imaću prilku da nekoliko dana upoznajem Bangkok, zatim da posetim ostrva Koh Pan Gan i Koh Thao.

DREAM TRIP

- Latinska Amerika je definitivno deo sveta koji za života planiram da obiđem.

Tekst: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još