CNN: Srbija druga turistička destinacija na svetu u 2018.

Tome je doprinelo mnoštvo aktivnosti koje je TOS sproveo u 2017. godini, a tiču se intenzivne promotivne i marketinške kampanje na globalnim turističkim tržištima.

Medijska kampanja emitovana je na globalnim mrežama BBC World i Jurosport, a promotivni spot u trajanju od 30 sekundi prikazan je preko 600 puta u zemljama Evrope i u SAD.

Uz akcenat na letnju i zimsku turističku sezonu, ovu aktivnost pratila je i digitalna promocija na portalima ovih mreža. Promotivne aktivnosti nastavljene su na britanskom TV Channel 5, a u toku je i emitovanje spotova o lepotama Srbije na Travel Channelu.

Objavljeni su članci i reportaže u najpoznatijim medijima kao što su: britanski The Guardijan i Independent, američki Vogue i Conde Nast Traveller, italijanski Republicca i Corriere della sera, ruski National Geographic i Komsomolskaya Pravda, francuski Madame, Figaro i Le Parisien, nemački Freie Presse, Hamburger Abendblatt i Berliner Morgenpost a emitovana je i radio-kampanja na BBC-jevim Radiju 4 i Radiju 6.

TOS je organizovala i veliki broj posebnih prezentacija i događaja, promocija i radionica za poslovne partnere, kao i studijska putovanja za 140 inostranih novinara iz najpoznatijih svetskih novinarskih kuća poput The New York Times, Vogue, USA Today, National Geographic, Chicago Tribune.

Studijska poseta američkih blogera Srbiji, kao i aktivnosti u vezi sa tom posetom na blogovima i društvenim mrežama, donele su 61. godišnju zlatnu nagradu "Adrijan", najveću i najprestižniju nagradu za kampanju "Balkan Blogger Bash".

Izvor: B92
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još