ZLATNI KONCERT ZA ZLATNI JUBILEJ: Neda Ukraden u Lisinskom obeležava 50 godina karijere

Foto: Andreja Damnjanović

Upravo to impresivno ostvarenje, proslaviće muzička diva i omiljena pevačica celog regiona, Neda Ukraden, velikim koncertom u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 19. marta 2018. godine.

Sve što Neda radi, napravi u stilu najvećih svetskih diva, pa će tako i proslava pedeset godina, biti nešto o čemu će se još dugo pričati.

Očekuje vas retko viđen muzičko scenski spektakl u koji je uključen velik broj Nedinih saradnika i prijatelja, uz brojne plesačice, kostime i vrhunsku produkciju.

- Koncert koji će biti kruna mojih pedeset godina karijere, svakako je nastup u dvorani Vatroslav Lisinski. Za Zagreb sam posebno vezana, jer je to grad u kojem sam snimila svoje najveće hitove, ostvarila saradnju sa najvećim autorima ovih prostora, ali i postigla najveće tiraže u diskografiji. Cela ekipa vredno se sprema za koncert, a ja jedva čekam susret sa zagrebačkom publikom! - kazala je Neda.

Muzičku, ali i životnu biografiju Nede Ukraden, kao i sve relevantne diskografske nagrade, koje je osvojila, teško je nabrojati bez dužeg osvrta.

Sve je počelo davne 1967. godine, kada je snimila prvu pesmu za Radio Sarajevo, a ostalo je zlatnim slovima upisano u regionalnu muzičku istoriju.

Tokom veoma bogate karijere, na kakvoj bi joj mnogi pozavideli, osvojila je nebrojene nagrade za pevačicu, hit ili album godine, a bila je i pobednica brojnih festivala. Njen evergreen "Zora je", preveden je na trinaest svetskih jezika.

Danas, pedeset godina kasnije, Neda Ukraden svojih će, kako sama kaže, prvih pola stoleća muzičkog delovanja obeležiti spektaklom, kakav njena publika svih generacija i zaslužuje.

Poseban događaj, koncert zamišljen kao muzički putopis kroz vreme, održaće se 19. marta 2018. godine u zagrebačkom hramu muzike, koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a ulaznice za koncert Nede Ukraden u KD Vatroslav Lisinski, potražite u prodaji od petka, 05. januara 2018. godine

Foto: Andreja Damnjanović

Pogledajte još