MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Dušan Kaličanin – Milano

Foto: Privatna arhiva
2

Glumac i baletski igrač Dušan Kaličanin je jedan od mladih glumaca u Srbiji koji je na različite načine privlačio pažnju publike. Delimično svojim ulogama, delimično učešćem u rijalitiju, a pomalo i kontroverzama.

Glumac kojeg publika sada prepoznaje i po ulozi asistetna Joce u seriji „Istine i laži“ u ostvarenju na Prvoj televiziji tumači lik homoseksualca. Danas se Dušan bavi glumom u pozorištu i na televiziji i vodi miran život. Rijaliti ga ne interesuje i sve svoje vreme posvećuje glumi i prijateljima. S obzirom na to da vodi dimnamičan život, često putuje, a od svih destinacija koje je postio, opredelio se da nam opiše svoj doživljaj Milana.

SMEŠTAJ – kakav smeštaj je, po vašem mišljenju, najbolje rešenje?

– Najbolje rešenje, ako negde želite da osetite grad kao mesto u kojem živite, jeste da iznajmite stan i napravite sebi osećaj pripadnosti. Hotel je udobna opcija, ali uvek se osećate turistički i nekako zaštićeno od rutina kao da ujutro pijete kafu, a zatim odete po hleb u prvi market. Stan mi se nalazio u samom centru Milana i bio je veoma prostran, udoban i imao je ogormnu terasu što mi se posebno dopalo.

HRANA – koja su vam bila omiljena jela/lokalni specijaliteti na tom putu?

– Pica! Pica! Pica! Stalno pica i između pasta! Milano ima dosta lepih lokala u kojima prave fenomalnu picu i sve italijanske specijalitete, ali postoji jedan poseban, koji je prvi za picu, mada savetujem svima da otkriju svoj kutak i tako ostave malo ličnog u svakom gradu.

PIĆE – u kojim napicima ste najviše uživali?

– Ne pijem alkohol, ne pijem sokove. Moje omiljeno piće je voda, a pored toga kafa. Kafa je prelepa u Milanu, a to upotpuni ambijent svakog lokala koji odiše posebnim stilom kao i sve u toj prestonici mode. Stalno sam se zaustvaljao na šoljicu dobrog epsresa. To mi je izoštrilo mirise Milana dodatno.

AKTIVNOSTI – kako ste najradije provodili slobodno vreme?

– Pored neplaniranih fotografisanja, novih poslovnih kontakata, imao sam priliku da budem sam na krovu Milanske katedrale u večernjim časovima i uživam u gotičkoj arhitekturi jedne od najvećih crkava na svetu. Poseban utisak je, kada sami hodate po krovu takve građevine i imate pogled na ceo grad. Fondazione Prada je takođe ostavila dobar utisak na mene i sve izložbe koje sam posetio su me umetnički nosile.

NEXT TRIP – gde planirate sledeće da otputujete?

– Beč. Njemu se uvek vraćam. Taj grad me zagrlio i volimo se.”

DREAM TRIP – koje mesto biste voleli da posetite tokom života?

– Japan!

Tekst: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Slični članci

2 komentara

  1. kraljevcanka says

    Dusan je potpuno otkrice glumacko. Ima nesto uzbudljivo u njegovoj glumi kao kod starijih glumaca . Dajte vise takvih glumaca I njemu vise uloga . Jocaaaa je kralj I obozavam ga a I moja deca…

  2. Mini says

    Ovaj lik pravi takve transformacije ne samo fizicki nego i u energiji i ponasanju. Jeste malo cudno ali to i treba da rade glumci a ne ovi mladji uvek isti . …

Ostavite komentar

Your email address will not be published.