POMIRILI ISLAM I HRIŠĆANSTVO! Jelena Jakovljević Bin Drai: Moj suprug je prihvatio sve naše običaje

Ona kaže da su u porodici pomirili islam i pravoslavlje, te će Božić i srpsku Novu godinu dočekati uz srpsku tradiciju. Iako je njen suprug muslimanske veroispovesti, on je u potpunosti privatio običaje svoje supruge, kao i ona njegove.

- Mi sve praznike proslavljamo u duhu te tradicije čiji je praznik. Katolički Božić slavimo zato što je Saidova mama Engleskinja, potom pravoslavni i sve ostale praznike. Želim da naša deca budu internacionalnih shvatanja i da budu žitelji ovog sveta, a ne samo da se fokusiraju na određene stvari. Said se stopio sa našom tradicijom, tako da se i on raduje slavljima i praznicima. Na našim slavljima je mnogo veselja u tim mesecima - ističe Jelena koja je Srbiju posetila zbog slave Nikoljdana, a potom se vratila u Dubai da dočeka Novu godinu sa porodicom i prijateljima.

- Novu Godinu slavili smo sa prijateljima i familijom koja je u Dubaiju. Sada su na redu Božić i srpska Nova godina. Moj suprug je prihvatio sve naše običaje, a deca znaju da su to običaji njihove majke. Sve se slavi kod nas u kući, te zbog toga deca imaju prilike da uče tradiciju i kulturu sa svih strana sveta. Najnormanije slavimo Božić i Uskrs, sa decom farbam jaja, iako nismo u Srbiji. Znaju sve što je vezano za veru i tradiciju. To što su oni po ocu muslimani, to je njihova religija i tradicija. Ja imam svoju, a deca treba da znaju za naše običaje - objašnjava nekadašnja manekenka koja se danas bavi dizajnom u Arapskim Emiratima.

Izvor: Blic.rs/Blic puls
Foto: Hello!/Arhiva

Pogledajte još