ŽIVOT JE NIJE MAZIO! Lepa Brena: Bila sam gladna - mesecima sam imala samo za hleb i jogurt

Nakon što je proslavila 35 godina postojanja na muzičkoj sceni, o njoj je snimljen dokumantarni film čija dva dela su prikazana na TV Prvoj, a koji su oduševili njene fanove.

Brena koja je danas gazdarica “Granda” i pevačica za čije nastupe se plaća više, priznaje da je bilo dana kada je loše živela.

- Kada sam 1979. godine završila srednju školu, želela sam da upišem medicinu. Međutim, moj otac nije imao dovoljno sredstava, jer je plata bila prilično mala, a školovati troje dece nije bilo lako. Upisala sam turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu i tada sam položila prijemni. Imala sam toliko malo novca, tek da platim stan i onda sam štedela na hrani. Za grejanje sam kupovala naftu, a dešavalo se da mesecima jedem hleb i jogurt. I ništa više. Eventualno neka pašteta i margarin. Nekako sam izdržavala i bilo me je sramota da kažem da prosto ne jedem - priznaje pevačica.

Brena kaže da je bila tako vaspitana da nije čak ni od bliskih ljudi tražila da joj pomognu:

- Najgora stvar je bilo kada me pozove drugarica Olivera, koja je stjuardesa, na ručak. Pre odlaska kod nje se najedem hleba kako se kod nje ne bih prejela. A onda kada dođem kod nje kažem da nisam gladna, a zapravo mesecima nisam imala pravi obrok. Mama nas je tako vaspitala, nije dala da odemo kod nekoga i da se tamo najedemo, možemo da uzmemo malo, kolača nikada ne smemo da uzimamo puno i ni slučajno da tražimo više. - kaže Brena, i objašnjava da je ona radoholik.

- Uvek sam imala fenomenalan posao i sve da se nisam bavila pevanjem, šta god drugo da sam radila, radila bih jako dobro. Kada je neko radoholik i vredan, on mora da uspe. Međutim, dogodila se velika inflacija koja je 1990. godina masakrirala celu privredu u Jugoslaviji, pa se desio rat, raspala se država. Nije samo kod nas to tlo bilo trusno, ta ekonomska strujanja koja se dešavaju. Nekako mlade ljude moramo da naučimo da je život turbulentan i da prosto moraš da budeš pametan, vredan i snalažljiv.

Izvor: Blic.rs
Foto: lepabrenaa/Instagram

Pogledajte još