CVEĆE I SVEĆE ZA OLIVERA IVANOVIĆA: Građani širom Srbije odali poštu ubijenom lideru pokreta "Sloboda, demokratija, pravda"

Više od hiljadu građana okupilo se u 19 sati ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, gde su palili sveće.

Odavanju počasti prisustvovali su i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, poslanik Demokratske stranke Balša Božović, predsednik Nove stranke Zoran Živković, Dragan Đilas, Borko Stefanović, Vuk Jeremić, kao i predsednik DS Dragan Šutanovac. Među okupljenima su bili i humanista Arno Gujon, novinar Dragan Jovanović, lider PSG Saša Janković, Radomir Počuča.

- Ovo je posle 15 godina prvo političko ubistvo u Srbiji i to je opomena da vremena koja su za nama nisu prošla. Ovo je pucanj u mir i toleranciju. Svi nadležni za bezbednost i u Beogradu i u Prištini i u Briselu moraju da nam kažu ko je to učinio, ako to ne učine krivi su oni - kaže Šutanovac.

Zoran Živković kazao je da je ovo velika tragedija.

- Velika je ovo tragedija. Olivera sam znao 20 godina, on je bio pravi, veliki Srbin. Dobar sportista, poliglota, čovek sa idejama - rekao je Živković i dodao da je posle poraza na izborima on bio "bezopasan po svakoj logici".

Arno Gujon rekao je da je tužan zbog toga što se danas dogodilo.

- Olivera sam upoznao još dok je bio sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju i na mene je ostavio snažan utisak. Danas sam tužan kao da mi je rod rođeni - kratak je bio Gujon.

Lider Pokreta DJB Saša Radulović rekao je da očekuje od Vlade i nadležnih organa da se što pre saznaju ne samo ubice, nego i nalogodavci.

- To je kritično važno. Oliver Ivanović bio je jedan sjajan i hrabar čovek, za poštovanje - kaže Radulović.

Istovremeno, ispred Uspenske crkve u centru Novog Sada stotinak ljudi odalo poštu ubijenom Ivanoviću.

Izvor: Blic.rs
Foto: Pexels/Ilustracija

Pogledajte još