REMONT "NEMANJIĆA": RTS uvažio mišljenje saveta i gledališta

U saopštenju UO RTS se navodi da je ova odluka doneta u skladu sa zakonskim nadležnostima ovog tela, ali i uz uvažavanje mišljenja Programskog saveta, čiji je predsednik Milivoje Pavlović tražio da savet pogleda makar polovinu snimljenog materijala pre emitovanja.

Na sastanku Upravnog odbora, koji je u utorak trajao do kasno u noć, predstavnici menadžmenta RTS obavestili članove UO i predsednika Programskog saveta da se radi na izmeni prve, u novogodišnjoj noći emitovane epizode "Nemanjića".

Ove izmene u montaži će prvu, već emitovanu epizodu učiniti dinamičnijom, a sa pojačanom pažnjom već se radi na montaži i preostalih 14 epizoda. Posle prikazivanja cele serije biće organizovan okrugli sto o kvalitetu "Nemanjića".

Snažna reakcija javnosti i zamerke upućivane na kvalitet i istorijsku verodostojnost prikazane epizode, urodile su plodom utoliko što će se ekipa potruditi da sugestije gledališta i stručne javnosti bar u određenoj meri "posluša".

Serija "Nemanjići" biće emitovana prema planu RTS, koji predviđa prikazivanje prve epizode za 17. februar, druge epizode za 18. februar, dok će preostali nastavci biti prikazivani nedeljom.

Intervencija saveta u ime gledališta je, po svemu sudeći, dovela do rezultata - snimljeni materijal biće "popravljen" koliko je to moguće, kako bi kvalitet svake epizode bio podignut na viši nivo.

Izvor: Novosti
Foto: RTS Prikazuje - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još