EKSPLODIRALA HITNA POMOĆ: 63 žrtve, 150 povređenih

- Poslednji bilans iznosi 63. mrtvih i 151 povređena osoba. Bilans se i dalje menja jer su neki povređeni u kritičnom stanju - izjavio je neimenovani portparol avganistanske vlade.

Ministarstvo zdravlja navelo je da se strahuje da će broj žrtvava biti veći. U prvim izveštajima su se pominjali samo povređeni ali je ubrzo broj žrtava počeo drastično da se povećava.

Eksplozija se dogodila u kabulskoj četvrti gde se nalaze kancelarije Evropske unije i sedište avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani, nedelju dana nako što su izveli napad i na hotel "Interkontinental" u Kabulu pri čemu je ubijeno više od 20 osoba, javljaju agencije.

Nivo upozorenja na napade je na maksimalnom nivou u Kabulu posebno u diplomatskoj četvrti gde se nalaze ambasade i sedišta stranih institucija.

Poslanik Mirvais Jasini, koji se nalazio u blizini kada je odjeknula eksplozija, rekao je da se vozilo Hitne pomoći približilo kontrolnom punktu, u blizini kancelarije Visokog saveta za mir i mnogobrojnih stranih ambasada, i da je potom eksplodiralo.

On je dodao da je veliki broj ljudi ostao da leži na zemlji, prenosi "Rojters".

Avganistanske snage bezbednosti bore se protiv talibanima od 2014. godine, kada su SAD i NATO zvanično okončale misiju u toj zemlji.

Izvor: B92
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još