NA STOTINE ĐAKA SE FOTOGRAFISALO S OPIJATIMA: Počela potera za osnivačem stranice "Droga Srbija"

Slike na kojima su deca sa marihuanom, kokainom, LSD tabletama u školi kao i ispred policijskih kola, predmet su istrage MUP-a, ali i Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, kako bi otkrili ko stoji iza ovog jezivog izazova.

- Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je zajedno sa Odeljenjem za VTK Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije, odmah po saznanju da navedena grupa na društvenoj mreži Instagram postoji, a koje je postojalo pre medijskog interesovanja, preduzelo dokazne radnje radi utvrđivanja identiteta mogućih izvršioca određenih krivičnih dela - navode iz Tužilaštva.

Sumnja se da osobe koje stoje iza ovog profila mogu da budu i dileri koji su mladima distribuirali drogu, ali i naveli ih na korištenje. Postoji mogućnost da te osobe uopšte ne žive u srbiji, pa Tužilaštvo računa i na međunarodnu pomoć.

Na spornom instagram profilu fotografije su objavljivane osam dana, a profil je zatim ugašen.

Na stranici "Droga Srbija" isticano je da ne promoviše prodaju i konzumiranje opojnih droga. Ipak, u opisu profila bilo je istaknuto da prvih 10.000 pratilaca "dobija poklončić", a objavljene fotografije predstavljaju kao dela svojih pratilaca, koje obeležavaju u svojim objavama.

Koliko se klinci iz Srbije osećaju moćno i nezaustavljivo pokušavaju da pokažu i smotanim džointima uvaljeni u poslednjim redovima školske klupe, ne prezajući od mogućnosti izbacivanja, pripaljujući ih uz policijski automobil ili fotografijom sa terase na kojoj u ruci drže poveću količinu marihuane, dok se u pozadini vide policajci na parkingu, piše Blic.

U MUP-u kažu da policija intezivno radi na identifikaciji osoba sa fotografija, kao i administratora ovog naloga na Instagramu.

Zbog širine fotografija, može se zaključiti o kojim školama je reč, ali nadležni iz tih ustanova nisu mogli da daju informacije. Policija je preduzela konkretne mere i već je došla do nekih podataka, ali za sada ne može da ih saopsti javnosti da ne bi ugrozila dalji tok istrage, navode u MUP-u.

Iz Beogradske gimnazije "Patrijarh Pavle", profesor Milica Milenović kaže da su se u školi dešavale različite situacije sa nedozvoljenim supstancama, ali se učenici nikada javno nisu hvalili.

- Jedan profesor je pre desetak godina skrenuo pažnju roditeljima da njihovo dete konzumira nedozvoljene supstance, ali je zauzvrat dobio tužbu zbog povrede privatnosti. Na kraju je presuđeno u njegovu korist, ali i posledice suspenzije su nadoknađene. Ali je bilo i slučajeva da roditelji zataškavaju ovakve stvari. U gimnaziji imamo obezbeđenje koje dobro obavlja svoj posao, pa smo takve stvari sveli na minimum, te se ne dešavaju u školi. Ali ako profesori primete promene u ponašanju, odmah skreću pažnju roditeljima - rekla je za Blic profesor Milica Milenović.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još