MOGUĆE JE: Savršeno ravna kosa na potpuno prirodan način

Pogledajte tekst koji sledi i saznajte kako da ispravite kosu na jednostavan način, bez upotrebe fena ili pegle za kosu! Naravno, ova pravila važe samo za vas koji imate relativno ravnu ili blago talasastu kosu. Na kovrdžavoj vlasi ovi saveti neće "raditi".

SVE POČINJE OD PRANJA KOSE

Put ka savršeno ravnoj kosi zapravo počinje sa samim pranjem kose. Potrebno je da znate kakve preparate treba da koristite kako biste postigi željeni efekat.

Tajna je u preparatima koji sadrže keratin – prirodni sastojak poznat kao najbolje sredstvo za ispravljanje vlasi. Pored odgovarajućeg preparata, važno je i kako sušite, tj. posušujete kosu. Koristite peškir koji ima visoku upijajuću moć. On će upiti sav višak vlage, što je jako bitno za sam proces ispravljanja vlasi.

PRAVILNO ČEŠLJAJTE KOSU

Kada je u pitanju ispravljanje kose, treba da znate da su okrugle četke, namenjene zapravo feniranju kose, strogo zabranjene. Umesto njih koristite obični češalj sa širokim zupcima. Nanesite balsam na mokru kosu, pa češljem polako iščešljajte vlasi i rasporedite balsam ravnomerno. Isperite, pa nakon sušenja peškirom ostavite kosu da se prirodno suši, češljajući je na svakih pet minuta.

Već ste na dobrom putu do ravne kose!

VEŽITE KOSU U REP

Ukoliko je kosa skona uvijanju, nakon što ste je gotovo potpuno osušili, ali je još uvek malo vlažna, uzmite mekane pamučne gumice i vežite je u niski rep.

I to tako što ćete vezati po jednu gumicu na svakim pet centimetara kose. Zamotajte kosu u svilenu maramu i ostavite da se osuši do kraja. Primetićete značajniju razliku nego kod klasičnog sušenja fenom.

PRIRODNE MASKE ZA KOSU

Na ispravljanje kose mogu uticati i neke prirodne maske, a jedna od najjefikasnijih je svakako topla maska od maslinovog i čičkovog ulja. Blago zagrejte ulja – da budu topla, nikako vruća, pomešajte u razmeru 1:1, pa ih nanesite na celu dužinu kose, sem na koren. Zamotajte kosu u peškir i ostavite da deluje 40 minuta. Potom isperite mlakom vodom u koju ste dodali malo limunovog soka.

Efekat će vas zapanjiti!

ČUDOTVORNA KANA

Kana je još jedan sjajan prirodan sastojak za ispravljanje kose, jer kosu čini težom i ojačava njenu strukturu. Ukoliko ste raspoloženi i za promenu boje, eto idealnog načina da ofarbate kosu i ispravite je na prirodan način!

JABUKOVO SIRĆE ZA RAVNU KOSU

Dve supene kašike jabukovog sirćeta pomešajte sa 250 ml mlake vode, sipajte mešavinu u bočicu sa sprejom, pa nakon pranja nanesite na celu kosu. Ostavite da deluje nekoliko minuta, pa isperite. Jabukovo sirće ne samo da hrani i jača kosu vraćajući joj sjaj, već utiče i na njeno ispravljanje! Pritom je potpuno bezbedno, pa ga možete koristiti prilikom svakog pranja kose!

Nadamo se da će vam neki od naših saveta koristiti i da ćete jednom za svagda prestati da oštećujete kosu proizvodima na toplotu.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još