PREPORUKA NEDELJE: Staša Brajović - koncert, restoran, serija, predstava, recept

Dobitnik mnogih značajnih nagrada, od kojih izdvaja priznanja za "Album godine" i "Istorijski diskografski album", za koje kaže da mu pružaju vetar u leđa. Često nastupa na mnogim festivalima zabavne i pop muzike. Pesme su mu radili istaknuti muzičari i kompozitori, Saša Milošević Mare, Marko Kon, Dragan Brajović i drugi. Kako kaže, album je posvetio pokojnoj majci i tako joj zahvalio za svaku godinu života i za podstrek koji mu je pružala.

Danas za vas otkriva svoje muzičke i glumačke favorite, te gde i u kojoj hrani najradije uživa!

KONCERT

- Poznati kanadski kantautor Leonard Koen, čovek čije se pesme slušaju i posle njegove smrti. Veoma mi je žao što nije bilo prilike da budem na njegovom koncertu i uživam slušajući sve te kompozicije koje je on stvorio. Rastao sam slušajući Leonarda i kupujući ploče sa njegovim pesmama. Verovatno sam tako spoznao svoj talenat, jer sam sate provodio slušajući ovog velikana svetske muzičke scene. Dok slušate, možete iz mnogih kompozicija izvući pouku, ali i shvatati metaforu kojom se služio u tekstovima koje je napisao. Takođe izdvajam nikšićkog, crnogorskog i jugoslovenskog kantautora Miladina Šobića čiji rad veoma poštujem. Njegove pesme sam svirao na obali mora u Budvi, a omiljena mi je "Ašik Ajša". Posetio bih njegov koncert.

www.leonardcohen.com

Foto: Promo

RESTORAN

- S obzirom na to da sam rođen u Novom Sadu, toplo preporučujem restoran "Sabbiadoro", meni omiljen, kojem se uvek vraćam. Italijanska kuhinja i kvalitetna džez muzika, divno osoblje i atmosfera, čine da se zaista osećate kao kod svoje kuće. Duh Italije je prisutan u restoranu, ali i ukusi u njihovim jelima. Opšte je poznato da su Italijani neprikosnoveni mađioničari, kada je u pitanju njihova kuhinja. Mnogi ne znaju koja su to tradicionalna njihova jela, već su fokusirani na samo nekoliko poznatih. Svakog puta poručujte drugačije, kako biste uživali u restoranu koji vam nudi specijalitete severne, centralne i južne Italije. Naravno, ne bih izostavio ni kvalitetno, dobro vino. Uživajte!

sabbiadoro.rs

Foto: Promo

SERIJA

- Mogu da je gledam više puta, sa istim žarom kao i ranije. Kultna serija "Vruć vetar" će uvek biti gledana, interesantna i prijemčiva svim generacijama. Ova serija je emitovana u mnogim evropskim prestonicama, a glavni glumac iste, upokojeni Ljubiša Samardžić svojevremeno je važio za najboljeg glumca u tom dobu stvaranja domaćih filmova i serija. Siguran sam da će je nacionalna televizija RTS opet emitovati!

sr.wikipedia.org

Poto: Promo

PREDSTAVA

- Naši glumci su zaista veliki profesionalci i veoma se retko dešava da predstava na repertoaru Ateljea 212 ne bude zapažena. Kada rade na predstavi, onda se zaista potrude da to bude na visokom vrednosnom i kulturnom nivou, da, dok gledate, potpuno zaboravite na spoljašni svet, jer vas glumci ponesu svojim monolozima i tačkama. Izdvajam predstavu sa njihovog repertoara "Jesenja sonata" u režiji Jagoša Markovića. Glumci Tanja Bošković, Branka Šelić, Jelena Petrović i Mladen Andrejević će vas zaista ostaviti bez daha, dok gledate ovu potresnu i emotivnu predstavu o životu slavne pijanistkinje i njene zapostavljene ćerke.

atelje212.rs

RECEPT

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Panirane palačinke sa šunkom i sirom

Brzo, jednostavno, ukusno! Često se dešava da nam, nakon pripremanja slatkih palačinki, ostanu palačinke koje možemo pripremiti na drugačiji način i servirati kao jelo. Zato preporčujem pohovane palačinke sa šunkom i sirom, ili čime god, u zavisnosti od onoga što "pronađete" u frižideru.

Sastojci:
- 8 palačinaka
- 300 grama sitnog sira
- 200 grama naredne šunke
- brašno, jaja i prezle za paniranje
- začin po ukusu

Pripremiti standarno palačinke. Nafilovati ih sirom i šunkom. Saviti bočne strane palačinki, kako bi nadev ostao u celosti, zatim urolati i direktno panirati sa prethodnim valjanjem u brašno, jaja i prezle. Prižiti na visokoj temperaturi, ocediti na salvetama i servirati kao glavno jelo, toplo predjelo i prilog. Možete dodati ovome i tartar sos.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još