„Seven Nation Army“ na klasičan način!

0

Ovih dana možemo da uživamo u sjajnoj klasičnoj verziji pesme „Seven Nation Army“ koju je obradio orkestar „Almazian Symphony“, instrumentalni međunarodni ansambl koji čine 100% žene, a solista je sam osnivač Hačatur Almazijan, jermenski virtuoz na violini.

„Almazian Symphony“ obrađuje i svira pesma u klasičnom ‘crossover’ stilu, a čine ga muzičarke iz Srbije, Kanada, Rusije, Crne Gore, Kazahstana, Belorusije, SAD, Belgije, Holandije itd. „Almazijan“ je orkestan osnovao sa srpskom čelistkinjom Tamarom Savić, a nazivaju ih „novom klasičnom muzikom za novi milenijum“.

Svirali su prvi put 2008. na „Exitu“ pred 10.000 ljudi, a česti su gosti Emira Kusturice. „Almazian Symphony“ je pre neki dan prezentovao svoju nesvakidašnju kaver – verziju pesme „Seven Nation Army“ poznate američke grupe „White Stripes“, a ovo je prva i jedinstvena verzija ove pesme urađena u ‘classical crossover’ stilu. „Seven Nation Army“ je jedna od numera albuma prvenca „Almazian Symphony“ za Sony Music Entertainment u partnerstvu sa Nacionalnom TV Francuske. Što se tiče originala, 2004. godine „Seven Nation Army“ je dobila nagradu Grammy (Grammy Award) u kategoriji najbolja rock pesma (Best Rock Song). Široku popularnost ovaj hit je dobio kao nezvanična himna fudbalskih utakmica i svih fudbalskih navijača. Sa obzirom da je ovo godina Svetskog Prventsva u Rusiji, „Almazian Symphony“ posvećuje ovaj spot svim ljubiteljima i navijačima futbala.

Oni koji cene klasičnu muziku, biće oduševljeni strastvenom muzičkom izvedbom sa etno elementima, a posebno je atraktivan sledeći element: sve su devojke koje sviraju mlade, lepe, klasično obrazovane i u kratkim crnim haljinama. I sviraju rok na svojim instrumentima. Da li može dalje od ovoga? Teško. Armija lepotica koja svira fudbalsku himnu SP u Rusiji će biti naš favorit ovog leta.

Autor: Žikica Milošević
Foto: Promo

Ostavite komentar

Your email address will not be published.