Londonski trio False Heads pobednici su britanskog takmičenja za nastup na INmusic festivalu!

Northern Exposure INmusic konkurs nastavak je višegodišnje saradnje INmusic festivala i britanskih partnera EuFest i Northern Exposure, prethodnih godina poznatog pod projektnim imenom All About The Music, u protekloj godini je proširio svoj uticaj na britanskoj sceni mladih obećavajućih bendova uz pojačanje novih partnera – produkcijskog studija i kluba Pirate Studios i organizacije Musicians Against Homelessness.

I ove godine, glavna nagrada, ujedno i glavna motivacija za prijavu mnogim britanskim nadama, je upravo nastup na glavnoj pozornici INmusic festivala i međunarodna vidljivost koju britanski perspektivni sastavi ostvaruju nastupom rame uz rame s nekim od najcenjenijih muzičkih velikana današnjice. Na novu generaciju prijavilo se preko 150 ambicioznih bendova iz svih krajeva Ujedinjenog Kraljevstva, dok je stručni žiri partnera odabrao finalnih šest sastava za sučeljavanje na finalnoj večeri održanoj 12. februara u Pirate Studios klubu u Mančesteru.

U oštroj konkurenciji šest odličnih i obećavajućih mladih nada britanske rock scene žiri je odabrao kao pobednike londonski trio False Heads. Energični nastupi i specifičan „post-milenijski grunge“ zvuk već je osigurao impresivnu reputaciju londonskom trojcu koji svoje viđenje modernog rock zvuka donosi i na glavnu pozornicu ovogodišnjeg INmusic festivala.

Vidimo se na Jarunu u junu!

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još