Splav Kogo

Ukoliko vas je oduvek pomalo fascinirao uzbudljiv način života loših momaka pirata i želeli biste da vidite šta to priprema kuvar na piratskom brodu posetite splav “Kogo”.

Može opušteno

Smešten na zemunskom keju, ispod samog Grand kazina, odnosno, preko puta Hotela "Jugoslavija". A nudi nešto potpuno drugačije.
Simpatični enterijer osvojiće vas na prvi pogled. Zanimljivi komadi nameštaja, skoro se svi međusobno razlikuju, ali sve je tako šarmantno ukopljeno da ćete odmah prepoznati „Kogo“ kao mesto gde možete potpuno da se opustite i uživate.
Ležernoj atmosferi doprinosi i nenematljiva muzika. Možete se ispričati uz kaficu bez naprezanja i nadvikivanja.

A može uzbudljivo

Muzika uživo od četvrtka do nedelje menja atmosferu. Iz opuštene restoranske priče pretvara se u mesto fantastične zabave.

Meni nije previše obiman, ali sadrži takve gastronosmke kombinacije da je skoro svaka dobitna. Specijalitete služe u velikim i malim porcijama, ipak vi najbolje poznajete svoje apetite.

Obično i neobično, a pristupačno

Marinirane tikvice, Cezar salata, kozji sir sa avokadom ili salata Free style za dobar početak obroka. Sada moramo voditi računa o liniji jer je leto na pragu pa možda nije loša ideja da to bude kompletan obrok.

Cene startera su više nego prihvatljive: od 230 do 400 dinara. „Halloween na kašiku“ ili “Consommé” su tu, ukoliko ste raspoloženi za vruće otvaranje obroka.

Glavni deo ovog velikog-malog menija, zasnovan je na jelima od mesa sa zanimljivim prelivima i dodacima. Naš izbor je pao na „Giovani Agnello Roso“, ili jagnjeći file u sosu od crnog vina. Sa mladim spanaćem, uz preliv od patlidžana, paradajza i pinjola, sa pireom od pečuraka, čini ukus kome je teško odoleti. Cena za malu porciju je 470 dinara, dok je 400 gr - 600 dinara.

Donov kolač obavezno

„Donov kolač“ je definitivno hit među desertima. Prenećemo šta kažu oni koji su ga probali:
Ukoliko ne volite da pokazujete emocije u javnosti, imaćete problem s ovim kolačićem. Izaziva uzdahe zadovoljstva, sjaj u očima i nevaljali osmeh koje je nemoguće sakriti.
Ovakav opis svaki komentar svrstava u suvišan.

Ne preostaje vam ništa drugo nego da zaplovite u ovu gastronomsku avanturu i prepustite se čarima splava KOGO.

Tekst: Marija Milenković
Foto: Saša Džambić

Pogledajte još