ŽIVOT JOJ VISIO O KONCU! Serena Vilijams preživela dramu nakon porođaja

Najbolja teniserka današnjice i najtrofejnija u open eri tenisa tokom prošle godine ostvarila se u najvažnijoj ulozi na svetu - postala je majka. Amerikanka nije nastupala još od osvajanja prošlogodišnjeg Australijan opena, što je učinila kada je već bila trudna i to je jedinstveni podvig. Posle toga je otišla na porodiljsko i zatim na svet donela ćerkicu Aleksis Olimpiju sa kojom se prvi put fotografisala za naslovnicu "Voga", a u intervjuu za ovaj časopis ispričala je nešto što javnost nije znala.

Serena je posle porođaja preživela dramu, kada je došlo do određenih komplikacija nakon što joj je urađen carski rez.

- Sve je bilo u redu i onda je u jednom trenutku sve postalo strašno - započela je svoju ispovest Serena.

Dan nakon porođaja, primetila je da joj je dah jako kratak pa je rekla osoblju bolnice da sumnja da su joj se pojavili krvni ugrušci u plućima s obzirom na to da je neposredno pre porođaja prestala da uzima lekove protiv zgrušavanja koje inače uzima. I tako je krenuo pakao. Rana od carskog reza se otvorila usled kašlja koji je bio izazvan krvnim ugrušcima koji su joj se pojavili u plućima, a zbog svega joj se trbušna duplja napunila krvlju.

Serena je bila podvrgnuta manjoj operaciji koja joj je pomogla da joj se stabilizuje zdravstveno stanje. U venu joj je stavljen specijalni filter koji je sprečavao da krvni ugrušci dođu do pluća i određeno joj je ležanje u krevetu narednih šest nedelja.

Ali to nije bilo sve, jer joj nije bilo lako ni posle toga navići se na ulogu majke i o tom problemu je otvoreno govorila.

- Niko ne govori o teškim trenucima nakon porođaja, o pritisku koji osećaš, o neverovatnoj tuzi koja te obuzme kad god dete zaplače. Slomila sam se nebrojeno puta. Ponekad se naljutim jer mala plače, pa mi bude žao što sam se naljutila, a onda me grize savest. Pomislim: "Pa zašto sam tako tužna, a imam prelepo dete?" Emocije su lude! Ponekad se osećam loše i pomislim kako sve to jednostavno neću moći. Ponekad mi se i tokom teniskog meča pojavi takva malodušnost, no onda se priberem. Pretpostavljam da sam jednostavno takva - ispričala je Serena.

Izvor: Alo!
Foto: serenawilliams/Instagram

Pogledajte još