OPTUŽNICA PADA U VODU: Snimci sigurnosne kamere u blizini nasipa oslobađaju Zorana Marjanovića?

Odbrana Zorana Marjanovića, koji je optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki ubio suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović, podneo je odgovor na optužnicu koje je pre desetak dana sudu dostavilo Više javno tužilaštvo.

Kako saznajemo, prvi odgovor na optužnicu sudu je juče podneo advokat Veljko Delibašić.

- U odgovoru na optužnicu tražio sam da sud natera tužilaštvo da obelodani dokaze koje krije, pre svega snimak kamere koja pokriva nasip i koji isključuje svaku sumnju da je Zoran Marjanović ubio Jelenu Marjanović. Osporio sam i sve ostalo navedeno u optužnici - potvrdio je za Kurir Delibašić. Reč je o spornom snimku koji nije dostavljen odbrani, a koji je zabeležila sigurnosna kamera na kući porodice Jahović, koja se nalazi u blizini nasipa.

Ovaj snimak s kamere koja je navodno bila usmerena ka nasipu policija je otkrila dvadesetak dana posle zločina. Hard-disk je odnet na analizu, a odbrana tvrdi da bi taj snimak mogao da oslobodi Zorana optužbi zbog kojih mu preti 40 godina zatvora.

- Branioci, kao i sam okrivljeni imaju pravo da u roku od osam dana daju odgovor na optužnicu, u kom iznose svoje argumente i ono što smatraju da tokom istrage koju vodi tužilaštvo nije dobro urađeno. O tim prigovorima odlučuje sud, koji može da ih usvoji i odbaci optužnicu ili vrati tužilaštvu predmet na dopunu istrage, ali isto tako može i da potvrdi optužnicu - kaže sagovornik Kurira.

Izvor: Kurir/J.S.

Foto: Cirilica TV Happy -YouTube/Printscreen

Pogledajte još