Bojan Z Modern Times Quartet - dva električna koncertna izdanja Bojana Zulfikarpašića

U novoj misiji pomeranja granica, Musicology Barcaffè Sessions predstavlja čak dva koncerta "Bojan Z - Modern Times Quartet", izdanje u kakvom Bojana Zulfikarpašića na našim prostorima još uvek niste imali prilike da čujete. Koncertiće se održati 27. i 28. marta, u klubu Novi Bitef art cafe (Mitropolita Petra 8). Karte se mogu nabaviti putem mreža www.eventim.rs i www.ddtickets.rs, po ceni od 1200 dinara.

"Modern Times” je novi projekat jednog od najboljih aktuelnih jazz muzičara Bojana Zulfikarpašića, u kojem se otkrivaju njegove, ne tako skrivene, ljubavi prema elektronskoj i električnoj muzici. Bez akustičnog klavira, njegovog fetiš instrumenta, Bojan će na ovom koncertu koristiti isključivo Fender Rhodes i sintisajzere. Muzički govoreći, pored formata pesama koje je komponovao za glas američke pevačice Brandy Butler, Modern Times bend sačinjavaju bubnjar Max Zampieri, dugogodišnji pratilac elektro projekta “Gambit” i mladi basista Antoine Guillemette, a ovaj neponovljivi doživljaj upotpuniće uživanje u ukusu najkvalitetnije Bar caffè espresso kafe.

- Brut svirka, sa prizvucima svega što nam prolazi kroz glavu, od uzemljenog fanka, jungle-a, do hard-coreel ektronike i srceparajućih balada... sve live, nema matrica, nema laži, na svirku doći se samo traži - duhovito je izjavio Bojan, pozivajući ljubitelje njegovog rada na martovske koncerte.

Bojan Zulfikarpašić je počeo je da svira klavir sa pet godina. Kao tinejdžer nastupao je sa raznim bendovima beogradske džez scene, gde je 1989. godine dobio nagradu za najboljeg mladog džez muzičara stare Jugoslavije. U Francuskoj živi od 1988. godine, a 2002. godine mu je uručen orden Chevalier de l'Ordre des Arts et des Lettres. Dobitnik je nagrade "European Jazz Prize" za 2005. godinu - za najboljeg evropskog džez muzičara, kao i mnogih drugih priznanja u Francuskoj i u Evropi.

Foto: Promo

Pogledajte još