DRAGULJ SRPSKE PRESTONICE: U Beogradu svečano otvoren hotel „Hilton“

Foto: Goran Zlatković
0

Predednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić presekli su sinoć vrpcu i time svečano otvorili hotel Hilton u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Beograd postao isplativ i prepoznatljiv brend u koji se sve više ulaže i koji posećuje sve veći broj turista.

Vučić je na otvaranju hotela „Hilton“ u Beogradu rekao da je u januaru ove godine za 11 odsto povećan broj turista u odnosu na prethodnu godinu, dok je za 19 odsto porastao broj noćenja.

Verujem da će se taj trend nastavi, kako u broju turista, tako i po broju noćenja, to sve pokazuje da je Beograd postao drugačiji grad, da postaje suštinski svetska i evropska metropola – rekao je Vučić.

On je kazao da je hotel „Hilton“ dragulj Beograda i da je njegovo otvaranje veliki uspeh i pobeda svih koji su na tome radili proteklih 18 meseci.

Beograd je od danas vaš grad, obeležili ste ga i stavili na mapu udobnosti i luksuza – kazao je predsednik i dodao da će Beograd to „znati da vrati“.

Ako smo nešto postigli, to je činjenica da Beograd hoće da kupe, hoće da dođu do njega, Beograd je postao isplativ i prepoznatljiv brend, na kome može da se zaradi – kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, otvaranje „Hiltona“ je uspešan krug ulaganja, koji predstavlja lep početak za dalje investiranje, ulepšavanje i razvoj glavnog grada.

Sa ponosom da kažemo da smo Beograđani, vi ste „Hilton“ Beograd i mi smo Beograd „Hilton“ i svi smo se jutros probudili u ovom gradu što je više nego dobar početak – ocenio je Vučić.

Gradnja luksuznog hotela počela je 17. aprila 2016. kada je položen kamen temeljac čemu je prisustvovao tadašnji premijer Aleksandar Vučić i američki ambasador Kajl Skat.

Hotel je investicija vredna 70 miliona evra, prostire na 32.418 kvadratnih metara, ima 242 sobe i apartmana, podzemnu garažu, osam spratova i na krovu restoran sa otvorenom terasom.

Kako je rečeno na svečanom otvaranju, trenutno zapošljava 160 ljudi.

Grupacija „Hilton“ u svetu ima više od 570 hotela, a u Podgorici je taj hotel otvoren u oktobru 2016.

Na izgradni hotela krporaciji „Hilton“ u Srbiji partner je bila beogradska kompanija „Belaga Management Company“, a glavni izvođač radova je kompanija „Ex ing b&p“.

Hotel će primiti prve goste 8. marta.

Izvor: Beta
Foto: Goran Zlatković

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.