ZATO SU TAKO SAVRŠENE: Sedam beauty pravila kojih se pridržavaju Francuskinje

Svaka zemlja ima svoju definiciju idealne lepote, ali kod Francuskinja ona je više nego specifična: mi želimo da budemo Mi, a ne najbolja verzija sebe. Smatramo da je bolje da se naviknemo na sebe, nego da menjamo svoj look. Zato razmišljamo: Koji stil odgovara ovom licu, ovoj kosi? Tako razmišlja svaka Francuskinja – izjavila je make - up umetnica Violet koja je rođena Parižanka dodajući, da ipak postoji nekoliko beauty trikova koje pomažu Francuskinjama da izgledaju tako prepoznatljivo i savršeno.

U nastavku je 7 ključnih pravila kada je nega lepote u pitanju:

1. Negujte svoju kožu

Francuskinjama je izuzetno stalo da im koža bude zdrava i negovana, jer smatraju da ne postoji bolji make up od negovane, lepe kože, zato dosta vremena i para ulažu u negu lica. U zavisnosti od prihoda, većina Parižanki i ostalih dama širom Francuske često pohodi kozmetičke salone u kojima radi masaže i pilinge. Ove dame ne preskaču da koriste tonike za lice, kao i dnevnu kremu koja hidrira kožu.

2. Pravilno se hranite

Dobra, negovana koža ne zavisi samo od krema, odnosno one mogu minimalno da vam pomognu, ako ne vodite računa šta jedete. Sećate se one "vi ste ono što jedete"? To se definitivno odnosi na kožu, na čiju će površinu isplivati sva nezdrava hrana. Francuskinje se zato drže za namirnice organskog porekla i izbegavaju da unose šećer koji smatraju daleko većim problemom od masti.

3. U teretanu idite samo ako vam se ide

Francuskinje nisu veliki fan vežbanja, teretana, aerobika. Na ovom polju su krajnje buntovnički nastojene, možete da čujete kako viču "da će se pre ubiti, nego otići u teretanu!" A one koje idu, idu iz čistog zadovoljstva jer Francuskinje rade sve samo ako to žele da rade, i to sa uživanjem. Njihova filozofija je: Nikad nemoj da sebi dozvoliš da se nađeš u nekoj dosadnoj priči, navici koju radiš mehanički.

4. Nosite opušten hairstyle

Francuskinje nikada nećete videti kako nose neobične frizure, natapirane i stilizovane s lakom i gelom. Bitnija im je frizura, a ne stajling. Nose se ili kratke kose, ili dužina malo ispod ramena. Preferiraju prirodan, opušten look. I obavezno zakazuju kod frizera dan pre, nikad tog istog dana jer smatraju da je kosa tek sutradan ona "prava".

5. Recite uvek "da" crvenom ružu

Brižit Bardo i Katrin Denev su možda proslavile natapiranu kosu i mačkast, zavodljiv look, ali Francuskinje ustvari ne koriste ajlajner.

Mislim da je nama najvažniji detalj crveni ruž. On je identitet Parižanki, koje ga nose u svim nijansama od skarletne, preko koralne do zagasite – rekla je Violet.

6. Osvetlite svoje lice

Zaboravite na bronzere i tamne senke. Francuskinja ne želi da "sakrije" svoje lice, već da ga otkrije. Puderi su joj uvek u prirodnoj, neutralnom tonu, rumenila tek malčice u boji breskve da podstaknu još više svežinu, ali i da dozvole "red blooded" usnama da dominiraju na celom licu.

7. Nek smokey eye bude za mrvicu messy

Skoro pa jedini make up koji Francuskinje vole je smokey eyes look.

Mi smo u globalu veoma lenje i ne želimo da trošimo puno vremena na šminkanje. Želimo da imamo samo jedan proizvod koji ćemo da koristimo, stavimo ga na prste i odmah apliciramo na lice. Tako koristimo puder, tako koristimo i senke. Tako često znamo da koristimo Diorovu crnu olovku za oči kao senku kojom ćemo da napravimo smokey eye look.

Izvor: Elle.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još