PREPORUKA NEDELJE: Biljana Obradović Bixy – serija, film, vino, restoran, koncert

Rođena je u Kraljevu, a više od polovine svoga života provela je u Beogradu, gde je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti. Estradnim poslom bavi se punih 18 godina, a godinama je radila paralelno kao profesor muzike, studijski muzičar i muzički izvođač. Ove godine proslaviće jubilarnih 10 godina bavljenja javnim kantautorskim radom, a pre nekoliko meseci objavila je i svoj drugi album pod nazivom - "Druga priča". Dobitnica je nekoliko internacionalnih i domaćih priznanja, peva na 20 svetskih jezika, svira nekoliko instrumenata i komponuje različite muzičke žanrove, kako za sebe, tako i za svoje kolege. Osnivač je izdavačke kuće Bixymusic record label, a poslednjih godina oprobala se i u ulozi izvršnog producenta audio i video produkcije. Neke od njenih zapaženijih kompozicija su: "Neuništiva", "Srce od čelika", "Otrov i lek", "Ceo svet si ti" i "Rizik".

Za čitaoce našeg portala govori o tome koja serija i film su na nju ostavili najači utisak, u kojem restoranu i ukusu kog vina uživa i otkriva na čijem koncertu se sjajno provela.

SERIJA

- "Gorki plodovi" Siniše Kovačevića, koja navodi na duboko razmišljanje o tome ko smo, gde smo i kako živimo. Teška priča, sa velikim društvenim kontrastima - od kartonskih naselja, do vila i raskoši, zamršena priča puna neočekivanih obrta. Ostavlja dubok trag na gledaoca, predstavljajući refleksiju stvarnosti u Srbiji, podstičući ujedno i na suze i na smeh.

Foto: Promo

FILM

- "Stado", režiserski prvenac Nikole Koja, koji me je u isto vreme nasmejao do suza, ali i rastužio, jer na jedinstven način opisuje surovu realnost i sudbinu vrhunskih umetnika u Srbiji. Ipak, mislim da bi poprilično izgubio na autentičnosti kada bi se preveo na neki strani jezik, jer sarži vrlo originalne i nama svojstvene rečenične sklopove, kao i specifične komične situacije, vezane za naše podneblje.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

VINO

Veliki sam ljubitelj dobrih vina, naročito belih. Smatram da Srbija trenutno ima jako dobar i širok asortiman kojim se može pohvaliti. Neka od mojih omiljenih su: Sila iz Vinarije Bajlo, Sovinjon blan vinarije Zvonko Bogdan, Temjanika vinarija Minić i Spasić, Sevdah iz vinarije Aleksić, Harizma i Tema vinarije Aleksandrović, ali i Tribus Villa Prokupac, crveno vino sa juga Srbije iz Topličkih vinograda. Od inostranih vina volim istarsku Malvaziju, italijansku Luganu, novozelandski Sovinjon blan i australijski crveni Širaz.

Foto: Promo

RESTORAN

- "Caruso" - restoran u samom centru Beograda sa najboljom hranom, uslugom, muzikom i pogledom na ceo grad. Jedno divno i romantično mesto, koje će vam pružiti osećaj topline i užitka.

Foto: Promo

KONCERT

- Nedavno sam bila pozvana na koncert svojih kolega, koji sviraju jako zanimljive obrade muzike - od klasike do popularne svetske muzike i divno sam se provela. U pitanju je sastav "Dinamika music", sa kojima često i sarađujem, neobičan kvartet sačinjen od dve violine, viole i di džeja, vredan svake pažnje.

Tekst: Mario Badjuk
Foto: Promo

Pogledajte još