MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Tijana Bogićević – Hong Kong

Foto: Privatna arhiva
0

Pevačica zanosnog glasa, pop diva domaće scene koja se kvalitetom i ljubavlju koju pretače u svoje prepoznatljive numere bez mnogo poteškoća pozicionirala kao nezamenjiva, danas se za čitaoce našeg portala osvrnula na jedno od putovanja koje je na nju ostavilo naročit utisak.

Tijana Bogićević važi za pravog pustolova, budući da joj je jedna od najvećih želja da tokom života obiđe sve velike znamenitosti i svetska čuda skrivena na različitim tačkama planete. Kako je proteklo putešestvije koje je odvelo na upravo jedno takvo mesto saznaćete u redovima koji slede.

SMEŠTAJ – kakav smeštaj je, po vašem mišljenju, najbolje rešenje?

– Zavisi o kakvom je putovanju reč. Konkretno ću se osvrnuti na svoje putovanje u Hong Kong i Peking na koje sam otišla u martu protekle godine. U oba grada smo bili smešteni u malim butik hotelima u centru. Mislim da je, ukoliko želite da obilazite nove gradove, to najbolje rešenje.

HRANA – koja su vam bila omiljena jela/lokalni specijaliteti na tom putu?

– U Hong Kongu sam iskoristila priliku da jedem puno Dim Sum-a. To su mali zalogaji u malim porcijama koji se serviraju u korpama na pari. Hong Kong je poznat po tome da se tamo jede najbolji Dim Sum. Posetiti jedan takav restoran je zaista doživljaj.

PIĆE – u kojim napicima ste najviše uživali?

– Uz Dim Sum se služi uglavnom tradicionalni čaj, i ta kombinacija čini odličan branč.

AKTIVNOSTI – kako ste najradije provodili slobodno vreme?

– Sve vreme smo samo obilazili gradove. Hong Kong ima toliko toga da ponudi, a u Pekingu smo posetili zabranjeni grad i naravno Kineski zid koji se nalazi nedaleko.

NEXT TRIP – gde planirate sledeće da otputujete?

– Sledeće mislim da bi mi prijalo neko ostrvo i potpuna relaksacija u jednom od ‘all inclusive’ hotela. Volela bih da odem na Jamajku.

DREAM TRIP – koje mesto biste voleli da posetite tokom života?

– Plan mi je da obiđem sva svetska čuda, tako da bih volela da, na primer, sledeće odem do Petre u Jordanu i spustim se do Egipta i piramida. Onda kad sam već na afričkom kontinentu, mogla bih da odem i do Kenije na jedan safari… Ipak govorimo o putovanjima iz snova!

Autor: Marija Milošević
Foto: Privatna arhiva

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.