MOJE PUTOVANJE IZ SNOVA: Tijana Bogićević - Hong Kong

Tijana Bogićević važi za pravog pustolova, budući da joj je jedna od najvećih želja da tokom života obiđe sve velike znamenitosti i svetska čuda skrivena na različitim tačkama planete. Kako je proteklo putešestvije koje je odvelo na upravo jedno takvo mesto saznaćete u redovima koji slede.

SMEŠTAJ – kakav smeštaj je, po vašem mišljenju, najbolje rešenje?

- Zavisi o kakvom je putovanju reč. Konkretno ću se osvrnuti na svoje putovanje u Hong Kong i Peking na koje sam otišla u martu protekle godine. U oba grada smo bili smešteni u malim butik hotelima u centru. Mislim da je, ukoliko želite da obilazite nove gradove, to najbolje rešenje.

HRANA – koja su vam bila omiljena jela/lokalni specijaliteti na tom putu?

- U Hong Kongu sam iskoristila priliku da jedem puno Dim Sum-a. To su mali zalogaji u malim porcijama koji se serviraju u korpama na pari. Hong Kong je poznat po tome da se tamo jede najbolji Dim Sum. Posetiti jedan takav restoran je zaista doživljaj.

PIĆE – u kojim napicima ste najviše uživali?

- Uz Dim Sum se služi uglavnom tradicionalni čaj, i ta kombinacija čini odličan branč.

AKTIVNOSTI – kako ste najradije provodili slobodno vreme?

- Sve vreme smo samo obilazili gradove. Hong Kong ima toliko toga da ponudi, a u Pekingu smo posetili zabranjeni grad i naravno Kineski zid koji se nalazi nedaleko.

NEXT TRIP – gde planirate sledeće da otputujete?

- Sledeće mislim da bi mi prijalo neko ostrvo i potpuna relaksacija u jednom od 'all inclusive' hotela. Volela bih da odem na Jamajku.

DREAM TRIP – koje mesto biste voleli da posetite tokom života?

- Plan mi je da obiđem sva svetska čuda, tako da bih volela da, na primer, sledeće odem do Petre u Jordanu i spustim se do Egipta i piramida. Onda kad sam već na afričkom kontinentu, mogla bih da odem i do Kenije na jedan safari... Ipak govorimo o putovanjima iz snova!

Autor: Marija Milošević
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još