„Ukusi Francuske“ po četvrti put u Srbiji

0

Na konferenciji za novinare koja je održana u petak, 9. marta u rezidenciji Francuske Ambasade predstavljeno je četvrto izdanje projekta „Ukusi Francuske“ (Goût De France). Tom prilikom organizatori događaja istakli su da će 16 restorana – 13 iz Beograda, dva iz Novog Sada i jedan iz Vrnjačke Banje učestvovati u ovom tradicionalnom prolećnom susretu ljubitelja francuske gastronomije, koji okuplja tačno 3.300 restorana i šefova na svih pet kontinenata.

Francuski meniji, koje je odobrio specijalan žiri sastavljen od najvećih svetskih kuvara, biće poslužen 21. marta, a neki on njih biće dostupni i tokom cele sedmice, od 19-25. marta. Među pomenutim kultnim mestima su beogradski restorani „Casa Nova“, „Druga priča“, „Enso“, „Falkensteiner Hotel Belgrade restaurant“, „Franš“, „Homa“, Hotel „Zlatnik“, „Kalemegdanska terasa“, „Klub Književnika“, „Madera“, „Stanica 1884“, „The Square Beograd“, „Voulez-vous“, novosadski „Inspiracija“ i „Restoran Zak“, kao i Školski restoran Ugostiteljsko-turističke skole Vrnjačka Banja.

Posle konferencije za štampu, usledila je i degustacija uzoraka francuskog menija navedenih restorana, kao i degustacija francuskih proizvoda koji su dostupni na srpskom tržištu zahvaljujući naporima proizvođača i distributera „Delhaize“, „Delice“, „La petite cantine“, „Mlekoprodukt/Savencia“, „Pernod Ricard“ i „Somboled“.

Foto: Goran Zlatković

Ostavite komentar

Your email address will not be published.