TAJNE PROFESIONALNIH FRIZERA: Kako da ofarbana kosa ne bude i oštećena?

Često primetite osenčenu, farbanu kosu lošeg kvaliteta? To ne mora da bude pravilo, već izuzetak.

Grubim, agresivnim i nestručnim farbanjem kose na srednji i duži rok se dobija vlas koja je veoma oštećena i time teška za sušenje i oblikovanje, lošeg je izgleda, loša je na dodir, izbledela i nesposobna da zadrži pigment. Ako ste pomislili da je odgovor u sredini i da je umerenost u farbanju kose najbolja, da je takvo tretirana kosa najbolja - nije. Sredina ne postoji jer koliko god bili oprezni i umereni dovoljan je samo jedan pogrešan korak da kosa pređe iz dobre u lošu.

Odgovor je u stručnom farbanju kose, onom koje osmišljavaju i koje izvode profesionalci sa vizijom kakva će kosa biti posle dva, kakva posle 20, a kakva posle 200 farbanja. Kvalitetna kosa je ona koja vas ulepšava, ona koja vam popravlja ten i kompletnu pojavu, koju lako oblikujete, a koja je nežna na dodir, sjajna i voluminozna i najvažnije - ona koja je interesantna i atraktivna.

Stručnjaci savetuju i da ne menjate boju kose često, ne više od jednom mesečno, jer u suprotnom možete poremetiti strukturu dlake. Takođe, bez saveta stručnjaka ne svetlite kosu više od tri tona i nikada ne koristite kolor šampon i trajnu farbu u isto vreme.

Ako se farbate, izbegavajte često feniranje, redovno kratite krajeve i koristite kvalitetnije i odgovarajuće preparate za negu. Frizeri kažu i da farbanu kosu treba da perete svaka tri dana.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Unsplash

Pogledajte još