Dodeljene "Diplomacy&Commerce nagrade" na proslavi drugog rođendana magazina

Pored toga što je ovim događajem magazin obeležio drugu godišnjicu od pokretanja, na događaju su uručene DIPLOMACY&COMMERCE NAGRADE pojedincima, kompanijama i organizacijama koje su se istakle u humanitarnom radu, CSR aktivnostima, spajanju biznisa i kulture, te doprinosu unapređenja uslova poslovanja, bilateralne saradnje, civilnog društva kao i privrednog ambijenta u Srbiji.

Diplomacy&Commerce nagrade su dodeljene u osam kategorija, kompanijama i organizacijama, kao i jedna nagrada: za doprinos razvoja civilnog društva i nagradu za unapređenje ekonomije.

Članovi žirija koji su odlučivali o dobitnicima bili su: Marko Čadež PKS, Martin Knapp  AHK, Sanja Ivanić CCIFS, Mirjana Kojić CCIS, Ana Grujović SSCC, Marija Radulović HPK, Danijela Fišakov SPK, Fanina Kovačević HBA, Ruža Ristanović DC, Robert Čoban, Predsednik CPG.

Direktorka magazina Ruža Ristanović rekla je da je među nominovanim bilo više od 60 kompanija i organizacija, i da zadatak nije bio nimalo lak. Dve kompanije imale su podjednak broj glasova u kategoriji humanitarnosti i žiri je odlučio da obe kompanije budu nagrađene.

Predsednik Color Press Grupe, Robert Čoban se zahvalio svim gostima i istakao:

"U najnovijoj verziji filma o 'Orijent Ekspresu', voz se zbog snežne lavine zaglavio u Slavoniji, negde između Vinkovaca i Slavonskog Broda. Međutim, u filmu vidimo ravnu Slavoniju koja izgleda kao Italijanske Alpe gde su scene zapravo i snimane. Reditelj filma je očigledno smatrao da ravnica nije dovoljno zanimljiva i inspirativna za gledaoce. To je čest slučaj i sa našim medijima, naročito onima koji se obraćaju strancima, u njima se istina često boji samo jednom bojom. Kada smo pokretali magazin "Diplomacy & Commerce" pre dve godine - naša ideja je bila upravo suprotna - da čitaocima, strancima i domaćim - prikaže srpsku ekonomsku, političku i javnu scenu upravo onakvom kakva ona jeste, sa svim nijansama, pozitivnim pomacima ali i problemima.

Zašto je 'Orijent Ekspres" tema ovogodišnjeg događaja? U svojih nekoliko ruta ovaj voz je kroz proteklih 135 godina  povezivao tačno 10 zemalja, od Velike Britanije na zapadu do Istambula u Turskoj. Velika Britanija je pokrenula izlazak iz Evropske unije, Srbija i Turska još nisu članice, Švajcarska to ne želi ni da postane, ostale države na ruti su u EU. Bez obzira na svoj status, svih 10 država su u Evropi i sve nas pored železničke pruge povezuje pripadnost istom kontinentu i težnja ka istim vrednostima. Od našeg prošlogodišnjeg druženja ovim povodom, pokrenuli smo i hrvatsko izdanje magazina 'Diplomacy & Commerce' kao i veliki broj novih konferencija i događaja.

Zvanice su uživale u hrani osam internacionalnih kuhinja sa plave rute legendarnog Orient Expressa, koju su spremali šefovi kuhinja restorana Stanica 1884 kao i u muzici bendova Sputñik, koji predvodi glavni i odgovorni urednik časopisa Žikica Milošević i Girls, Boys & Toys.

Proslavi je prisustvovao veliki broj gostiju, predstavnici Vlade Srbije, diplomatskog kora, političkog, kulturnog i javnog života Srbije, a među njima: Gordana Predić, državni sekterat ministartsva kulture, poverenica za rodnu ravnopravnost Brankica Janković, savetnik predsenika PKS Mihajlo Vesović, ambasador Nemačke Aksel Ditman, ambassador Bugarske Radko Vlajkov, slovenacčki ambasador Vladaimir Gasparič, ambasador Švajcarske Filipe Gue, turski ambassdor Tanju Bilgič, izraelska ambasadorka Alona Fišer Kam, ambasadori Egipta, Koreje, Katara, Alžira, Portugalije, Brazila, Meksika, predstavnici italijanske, francuske, bugarske, poljske, i drugih Ambasada. Od predstavnika privrede bili su Predrag Ćuibrk direktor Telekoma, Ingeborg Ofsthus direktorka Telenora, Abhaj Parnerkar direktor Coca-Cola kompanije, Rita Lozinski direktorka Alumila, Dušan Mihajlović, član IO Eurobanke, Suzana Đorđević direktorka Hemofarm fondacije, Vesna Đukić direktorka BOŠa, Đorđo Markiđani director DDOR osiguranja, Dragan Filipović direktor Generali osiguranja, Daniel Berg direktor EBRD, Dubravka Negre direktorka EIB, Predrag Radlovaćki direktor MPC Holdinga, Jasmina Knežević Bel Medic, advokat Goran Draganić, Srđan Šaper I&F McCann, Ivan Stanković Communis, Sanda Savić Hemofarm, Muamer Zukorlić, Milan Ilić, Beba i Cile Marinković, Jelena i Brent Sadler, Minja Miletić, Sonja Lapatanov, Miodrag Bogić, Marija Miljević, Vesna da Vinča, Adriana Čortan, Irena Đurić, Goga Grubejšić, Vanda Kučera, Zoran Baranac, i mnogi drugi

ž

Detaljnije o dobitnicima nagrada:

Posebna nagrada za doprinos razvoju civilnog društva

BOŠ (Beogradska otvorena škola)

Nagrada za unapređenje bilateralne saradnje i privrednog ambijenta

Privredna Komora Srbije

Nagrada za unapređenje uslova za poslovanje

NALED-Nacionalna lokalna alijansa za ekonoski razvoj

Nagrada za biznis inovacije

Eurobanka ad Beograd

Nagrada za fondaciju godine

Hemofarm fondacija

Nagrada za humanitarnost

Telekom Srbija

Alumil Yu Industry

Nagrada za doprinos razvoju umetničkog stvaralaštva i očuvanju kulturne baštine

DDOR osiguranje

Nagrada za najbolju društveno odgovorna kampanju

Coca-Cola company

Rosa projekat “Škola roditeljstva“

Nagrada za najbolju društveno odgovornu kompaniju

Telenor

Pogledajte još