SIRENE, BOMBE I RAZBIJENI IZLOZI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Đurića posle hapšenja ROSU i deportacije preuzela srpska policija! (VIDEO)

Marko Đurić i Nikola Selaković stigli su danas oko 17 sati na sever Kosovske Mitrovice. Ðurića je u popodnevnim časovima uhapsila Kosovska policija u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Posle saslušanja kod sudije za prekršaje, kosovske vlasti su odlučile da ga deportuju u centralnu Srbiju gde ga je preuzela srpska policija.


U Mitrovici su se oko 17.30 oglasile sirene za uzbunu, kada su pripadnici ROSU priveli Marka Đurića, direktora Kancelarije za KiM. Đurić je priveden dok se još nalazio u zgradi i odveden je u Prištinu. On je oko 19 sati izveden pred sudiju gde je dao izjavu, posle čega je odveden ka prelazu Merdare.

U zgradi Mitrovački dvor je posle hapšenja Marka Đurića ostalo još nekoliko Srba. Prilikom hapšenja Đurića povređen je i Željko Jović, zamenik direktora Kancelarije za KiM. On je zadobio prelom rebara i zbrinut je u bolnici.

Kako su građani Mitrovice pokušali da spreče ulaz u zgradu, kosovska policija bacila je šok bombe, nekoliko Srba je povređeno. Nakon toga su ROSU ušli u zgradu i odveli Đurića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o aktuelnim dešavanjima na Kosovu, kao i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini. I EU je osudila događaje u Kosovskoj Mitrovici.

Iz objekta u kome je danas uhapšen Marko Đurić se video i dim, ali ne zna se šta je tačno bilo zapaljeno.

U Kosovskoj Mitrovici je posle hapšenja atmosfera izuzetno napeta. Na mostu koji povezuje severni i južni deo Kosovske Mitrovice nalaze se pripadnici Interventne policije.

Nikola Selaković, koji je došao zajedno sa Ðurićem, nije uhapšen i prvo se nalazio u zgradi opštine severne Mitrovice, u kojoj se okupljaju i srpski političari, da bi potom sa građanima bio na mostu koji povezuje severni i južni deo grada.

Među povređenima se nalazi i snimatelj Radio-televizije Srbije Vladimir Milić.

Do problema između kosovskih specijalaca i Srba, među kojima su bili Đurić i Selaković, došlo je i prilikom izlaska iz zgrade.

Izvor: Alo!
Foto: Insajder Video-Printscreen/Youtube

Pogledajte još