SIRENE, BOMBE I RAZBIJENI IZLOZI U KOSOVSKOJ MITROVICI: Đurića posle hapšenja ROSU i deportacije preuzela srpska policija! (VIDEO)

0

Pripadnici ROSU uletele su danas popodne u zgradu Mitrovački dvor u Kosovskoj Mitrovici i uhapsile Marka Đurića! Nikola Selaković uspeo da izbegne hapšenje! Đurić već oko 19 sati izveden pred sudiju za prekršaje. Posle date izjave deportovan je ka prelazu Merdare, gde ga je oko 20 sati preuzela srpska policija.

Marko Đurić i Nikola Selaković stigli su danas oko 17 sati na sever Kosovske Mitrovice. Ðurića je u popodnevnim časovima uhapsila Kosovska policija u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Posle saslušanja kod sudije za prekršaje, kosovske vlasti su odlučile da ga deportuju u centralnu Srbiju gde ga je preuzela srpska policija.


U Mitrovici su se oko 17.30 oglasile sirene za uzbunu, kada su pripadnici ROSU priveli Marka Đurića, direktora Kancelarije za KiM. Đurić je priveden dok se još nalazio u zgradi i odveden je u Prištinu. On je oko 19 sati izveden pred sudiju gde je dao izjavu, posle čega je odveden ka prelazu Merdare.

U zgradi Mitrovački dvor je posle hapšenja Marka Đurića ostalo još nekoliko Srba. Prilikom hapšenja Đurića povređen je i Željko Jović, zamenik direktora Kancelarije za KiM. On je zadobio prelom rebara i zbrinut je u bolnici.

Kako su građani Mitrovice pokušali da spreče ulaz u zgradu, kosovska policija bacila je šok bombe, nekoliko Srba je povređeno. Nakon toga su ROSU ušli u zgradu i odveli Đurića.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o aktuelnim dešavanjima na Kosovu, kao i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini. I EU je osudila događaje u Kosovskoj Mitrovici.

Iz objekta u kome je danas uhapšen Marko Đurić se video i dim, ali ne zna se šta je tačno bilo zapaljeno.

U Kosovskoj Mitrovici je posle hapšenja atmosfera izuzetno napeta. Na mostu koji povezuje severni i južni deo Kosovske Mitrovice nalaze se pripadnici Interventne policije.

Nikola Selaković, koji je došao zajedno sa Ðurićem, nije uhapšen i prvo se nalazio u zgradi opštine severne Mitrovice, u kojoj se okupljaju i srpski političari, da bi potom sa građanima bio na mostu koji povezuje severni i južni deo grada.

Među povređenima se nalazi i snimatelj Radio-televizije Srbije Vladimir Milić.

Do problema između kosovskih specijalaca i Srba, među kojima su bili Đurić i Selaković, došlo je i prilikom izlaska iz zgrade.

Izvor: Alo!
Foto: Insajder Video-Printscreen/Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.